Gisteren nam ik de meiden mee naar het riet. We hebben tenslotte vakantie en een wandeling door dit natuurgebied met een rijke historie, vindt gelukkig niemand van ons vervelend. We keken naar de vele ooievaars die hier hun nesten aan het bouwen zijn, we rommelden wat aan met Jones, we ontdekten hoe het turf vroeger in dit gebied gestoken werd en omdat ik mijn camera mee had genomen, maakten we ook foto’s. Eva had er meer zin in dan Liza en daar had ik het dan maar mee te doen.

Eva heeft altijd wel zin om foto’s te maken

Oefenen met de Sigma Art 35mm

Kijken naar hoe de ooievaars af en aan vliegen – dit is overigens de oude turffabriek
tsjoeke tsjoeke toet toet!

Een paar weken geleden kocht ik de Sigma Art 35mm lens. Omdat ik juist bepaalde foto’s wil gaan maken met deze lens en de grenzen en mogelijkheden wil bekijken, zijn mijn meiden de klos. Steeds maar weer opnieuw moeten ze meewerken. Als ik mijn fotografie wil verbeteren, mijn plaatjes wil verfijnen, dan moet ik oefenen. Gelukkig heb ik fantastisch materiaal geproduceerd :), en willen ze niet, dan is dat uiteraard ook prima. Maar dan heb ik ook zo mijn trucjes….

Tja, ik kan de meiden natuurlijk zo neerzetten, maar dat maakt de foto behoorlijk saai.

Mama heeft een trucje!

Liza had totaal geen zin om op de foto te gaan. Ze zat maar suf voor zich uit te kijken, keek mij soms aan alsof ze water zag branden en ik kreeg gewoon geen lichtje in haar ogen te zien. Kijk maar naar de foto hierboven, niks mee te beginnen! Dat kan, maar ik ken gelukkig ook wat trucjes zodat ik in ieder geval verder kon oefenen met de foto’s.

Wat als je de tekst van de ‘Pasapas’ niet zo goed meer weet?

Ik vroeg Liza of ze voor mij het liedje van Pasapas kon zingen en kon mee dansen. Succes gegarandeerd! Eva deed ook al gauw mee en het werd een swingende boel daar met de Pasapas in het Zwitserse riet. Verder dan het begin kwamen ze echter niet en daar begon de lol voor mij. Want hoe ging het liedje nou verder?

“Wat was nou nummer 1?”
“We kunnen ook bij nummer 2 beginnen?”
“ja! Twee, stretch lekker mee”
“Drie, neem een slokje water en dan komt: Vier”
“Veel plezier!”

Zijn deze foto’s in mijn ogen perfect? Dat nog niet (kijk maar eens naar Jones die er bij is komen te liggen – en niet te vergeten dat Eva gewoon geen rokje over haar legging aan had), maar wat mij betreft kom ik al een heel eind met deze lens en vind ik het superleuk om dit soort interactie vast te leggen. Het is iets wat ik steeds vaker in fotoshoots doe, omdat ik vind dat het de foto’s veel sprekender maakt.

Het was voor mij weer een geslaagde dag en gelukkig voor de rest ook!

Show Full Content
Previous 5 toffe Nederlandse films op Netflix
Next Wanneer de Paashaas cadeautjes brengt!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close