Ik begin even waar ik afgelopen vrijdag in mijn weekoverzicht zo ongeveer eindigde: ik ging een weekend weg. Nou ging ik natuurlijk niet zomaar een weekendje weg: ik ging een weekend weg met mijn internationale Nederlandse ‘Running Dutchies’ vriendinnen.

De Running Duchies gingen namelijk weer kilometers maken op de Frauenlauf in Bregenz. Net als vorig jaar, alleen was het dit jaar iets anders georganiseerd. Vorig jaar zaten we allemaal in verschillende hotels verspreid in Bregenz, dit jaar had een van de dames een heel mooi en supergroot vakantiehuis geregeld. De beste beslissing ever. Want nu zaten we gewoon van vrijdag tot zondag met elkaar in één huis. En hadden we alle tijd om echt in real live bij te kletsen en dat ging gewoon door waar we op de WhatsApp gebleven waren. Nog een verschil met vorig jaar: de Frauenlauf was meer een bijzaak dit keer!

running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019
running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019

Ferienhaus Silber!

Op vrijdag kwamen we allemaal in groepjes aan in Ferienhaus Silber. Het vakantiehuis staat in Oostenrijk in de buurt van Vandans en Golm. Als eerste werden we al betoverd door het uitzicht en als tweede door het fijne persoonlijke gevoel van dit vakantiehuis met plek tot 25 personen. Met twee verdiepingen (die ook afzonderlijk geboekt kunnen worden) en voldoende kamers die allemaal uitgerust waren met minimaal 2 bedden en een eigen badkamer, was er plek voor iedereen! De kamers waren groot, de gang was ruim en de woonkamer met keuken en grote tafel waar we allemaal aan konden zitten was groot en knus. Ook buiten stond alles klaar voor een grote groep. Lange tafel, grote vuurkorf en hout, een groot grasveld met voldoende speelmogelijkheden voor kinderen (maar die hadden we niet bij ons!)

De Running Dutchies ontstond op Facebook!

De Running Duchies zijn gevormd uit een facebookgroep met Nederlandse moeders die in het buitenland wonen of gewoond hebben. Een paar jaar geleden wilden we een doel stellen en was dat gezellig met elkaar de Frauenlauf in Bregenz lopen. Dat deden we (klik hier!) en dat smaakte naar meer! Een jaar later zaten we dus afgelopen weekend weer in Bregenz. Voor mij overigens redelijk ongepland.

running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019 Foto: Stefan Mayr - Bodensee Frauenlauf
Foto: Stefan Mayr – Bodensee Frauenlauf

Niet gepland en ongetraind rende ik ook 5 kilometer

Aangezien ik het afgelopen jaar niet topfit ben (geweest), had ik op het lopen in Bregenz eerlijk gezegd niet gerekend. Ik had er wel op gerekend dat ik ze zou aanmoedigen, maar niet dat ik mee zou rennen. Helaas bleven er een aantal dames thuis, waardoor er ook startnummers overbleven en rende ik uiteindelijk het weekend toch mee. Ongetraind en met alleen een ‘wandel’ conditie. Maar waar het vorig jaar veel te warm was om te lopen met 35 graden, was het dit jaar 18 graden met regen. Fantastisch renweer dus.

running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019
Gezellig in de poncho

En waar ik het vorig jaar heel zwaar had en ik in 39:52 de 5 kilometer rende (of meer wandelde), ging het dit jaar relaxed. Ik rende steeds een liedje en daarna wandelde ik een liedje. En omdat ik me relaxed voelde, dacht ik ook wel dat ik ook dit jaar net onder die 40 minuten zou komen. Net niet. Met 40:15 voltooide ik de 5 kilometer. AAARRRRRRRGH. Dat vind ik nou zo balen!!

Een weekend met een oranje randje!

Maar wat ik al zei, de Frauenlauf was dit jaar maar bijzaak. We waren niet zo zenuwachtig als vorig jaar (dat was voor velen toch de eerste keer) en we hadden het vooral heel erg gezellig. Natuurlijk misten we wel onze toppers van vorig jaar, want met meer dames is het ook wel heel leuk. Al hadden we dit jaar nieuwe toppers in de vorm van 10 kilometer lopers! De helden!!! En het was zo gezellig, zo vertrouwd, zo relaxed, zo zonder gemekker, zo fantastisch. Een grote dank aan onze lieve gastvrouw die alles zo fijn heeft geregeld, zodat we geen boodschappen hoefden te doen en met elkaar gewoon een heerlijk weekend hadden! Een weekend met een oranje randje!

running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019
running dutchies @ bodensee frauenlauf 2019
Show Full Content
Previous Leuke manieren om het schooljaar af te sluiten
Next Makkelijk contact tussen ouders en leraren

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close