Al eerder schreef ik over producten uit de webwinkel van Oxfam Novib en vandaag laat ik jullie met alle liefde het nieuwste product zien: het wereldbord van bamboe.

Dit bord is gemaakt van bamboe en is ontzettend licht. Het lijkt net een papieren bordje en ik moest ook echt even kijken of het wel gewassen mocht worden. Gelukkig. Dit bamboe bord kan zelfs in de vaatwasser! Een mooi duurzaam product dat ook nog eens stijlvol staat op je tafel.

wereldbord bamboe oxfam novib

Goede gesprekken aan de eettafel

Ik kreeg twee bordjes van Oxfam Novib om te reviewen en de kinderen waren maar wat blij met het feit dat het er twee waren! Anders had het vast en zeker een ruzie opgeleverd. Liza wilde vooral wat Eva had, maar Eva was oprecht geinteresseerd in het bord.

Tijdens de lunch hadden we een goed gesprek over de verschillen in de wereld die ze op het bord goed zag. Dat was leuk. Een gesprek dat we nog nooit eerder zo gevoerd hadden. Dat doet het bord zeker. Met symbolen die zo kenmerkend zijn voor ons deel van de wereld en de andere delen van onze wereld. Kijk zelf maar.
wereldbord bamboe oxfam novib

wereldbord bamboe oxfam novib

De specs

Dit Bamboe bord kan zoals gezegd in de vaatwasser, maar kan niet in de magnetron. Het bord is bestaat voor 70 procent uit bamboevezel, maïspulver en houtpulver, en voor 30 procent uit organisch bindmiddel. Het wereldbord heeft een soort van lichtbruine kleur met een blauwe opdruk. Het bord heeft een 25 cm doorsnede, wat een prima doorsnede is voor een normaal gerecht maar ook als fruitschaal. De prijs van een bord is 10 euro per stuk, maar koop je er 4 dan betaal je er maar 3. Maar waar je het eigenlijk voor doet: jouw aankoop ondersteunt Oxfam Novib in de strijd tegen armoede die ze voeren.

Koop hier jouw wereldbord.

wereldbord bamboe oxfam novib

Show Full Content
Previous Deze plekken inspireerden mijn favoriete Disneyfilms!
Next Deze meiden? Die zijn van mij!

2 thoughts on “Een wereldbord voor een wereldkind van OxfamNovib

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close