Van Linwoods kreeg ik verschillende varianten biologische lijnzaadmixen om te proberen. Het lijnzaad van Linwoods komt uit Canada en wordt koudgemalen om alle voedingswaarden en Omega-oliën te behouden.
Lijnzaad zit vol voedingsstoffen zoals Omega 3, eiwitten, ijzer en magnesium. Door de hoeveelheid anti-oxidanten werkt het ontstekingsremmend. Het
bevordert de spijsvertering, doordat een in water oplosbare vezel een soort gel vormt waardoor je maag en darmen eerder geleegd worden. En daardoor worden andere nutriënten beter opgenomen. De vezels in lijnzaad geven je urenlang een verzadigd gevoel. Zo grijp je minder snel naar ongezonde snacks. Daarnaast werkt het bloedsuikerregulerend. Lijnzaad smaakt een beetje nootachtig en combineert met alles. Zoet of hartig, alle smaken passen erbij! Het is veelzijdig te gebruiken: maak er crackers van, verwerk het in een smoothie, door de muffins of yoghurt, door het pannenkoekenbeslag enzovoorts.
Kokosballen met Lijnzaad (18-20 stuks)
Mix 3 eetlepels lijnzaadmix met 2 eetlepels fijngehakte noten, 2 eetlepels gemalen kokos, 2 eetlepels (rauwe) cacao, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel nootmuskaat in een ruime kom. Verwarm in een pannetje 2 eetlepels kokosolie en 1 eetlepel honing. Hak 12 Medjool dadels zonder pit heel fijn. Mix alle ingrediënten door elkaar. Als het teveel plakt voeg dan nog wat lijnzaad toe. Rol met natte handen kleine balletjes van het mengsel en rol het door wat gemalen kokos. Laat de kokosballen een uur opstijven in de koelkast. Ze zijn ook prima in te vriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack in huis. Recept
Comments