Elektrische rijden brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Zo is zo’n auto een stuk beter voor het milieu en bovendien hoef je nooit meer hoeft te tanken als je in een elektrische auto rijdt. Wil je zelf ook elektrisch rijden? Dan twijfel je misschien nog tussen kopen en private lease. In deze tekst helpen wij je een weloverwogen keuze te maken.

In één keer of per maand betalen

Wanneer je twijfelt tussen leasen en het kopen van een elektrische auto, moet je eerst weten wat het verschil is. Bij kopen betaal je het aankoopbedrag in één keer. Dit gaat vaak om een flink bedrag, want elektrische auto’s zijn niet goedkoop. In het geval van private lease hoef je niet direct met een grote zak geld over de brug te komen. De aankoop wordt namelijk gefinancierd door de leasemaatschappij. Je betaalt deze partij iedere maand een vast bedrag om in de auto te mogen rijden. Let op: bij private lease word je nooit economisch eigenaar van de auto. Het voertuig blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij. Na afloop van het contract moet je deze weer inleveren. Je betaalt dus puur voor het gebruik van de auto.

Geen bijkomende kosten als je leaset

Eén van de grote voordelen van private lease elektrisch is dat je niet te maken krijgt met bijkomende kosten. Dit is wel het geval als je een elektrische auto koopt. Je moet in dat geval namelijk zelf een autoverzekering afsluiten. Ook dien je zelf de rekening te betalen als het voertuig voor onderhoud of reparatie naar de garage moet. Kies je voor leasen? Dan is dit niet aan de orde. Bij private lease zijn dergelijke zaken namelijk allemaal bij de prijs inbegrepen. Een leasemaatschappij sluit een allrisk autoverzekering af voor jouw elektrische auto en betaalt ook de rekening(en) van een garage. Boetes worden alleen niet vergoed door een leasemaatschappij.

Maak een berekening

Beschik je over voldoende financiële middelen om een elektrische auto te kopen? Dan overweeg je leasen misschien niet eens. Toch raden wij je niet aan om private lease bij voorbaat links te laten liggen. Het kan namelijk zijn dat je een stuk goedkoper uit bent wanneer je een elektrische auto leaset in plaats van koopt. Om te bepalen wat voor jou de beste optie is, maak je een berekening. Reken in beide gevallen uit hoeveel je per maand kwijt bent aan het voertuig.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Als uit de berekening blijkt dat leasen in jouw situatie goedkoper is, wil je misschien zo snel mogelijk een leasecontract afsluiten. Loop alleen niet te hard van stapel. Doe je dit wel? Dan kun je hier snel spijt van krijgen. Vergelijk elektrische leaseauto’s daarom eerst met elkaar. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden van het leasecontract.

Show Full Content
Previous De verschillende soorten dakbedekking
Next Wat je moet weten over je gehoor

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close