Toen wij naar Zwitserland gingen we verhuizen zijn we er in heel veel opzichten flink op vooruit gegaan. Niet alleen lijkt het hier altijd vakantie, je bent tenslotte omgeven door schitterende natuur en een andere taal, maar ook qua ruimte in huis zijn we erop vooruit gegaan. Ons huis is geloof ik 3x zo groot als ons oude huis in Nederland. In plaats van 2 slaapkamers, hebben we er nu 4 én een werkkamer. In plaats van max. 1 meter werkblad in de keuken, heb ik nou ruimte zat (en eigenlijk nog steeds te weinig). Hoewel we in Nederland al een ruime tuin hadden, is die ruimte nu alleen al onze oprit. En in plaats van 1 wc aan het einde van het huis op de begane grond, hebben we hier gewoon 2 badkamers. Kortom, we klagen niet. En ik kan je zeggen, door dit alles nog eens op te schrijven, besef ik het me weer eens al te goed.

Er blijft altijd wat te wensen

We hebben het enorm getroffen met ons huis en de omgeving. We huren het, dus zijn zelf niet verantwoordelijk voor eventuele verbouwingen of aanpassingen in het huis. En die verbouwingen zijn langzaam hard nodig. Het is een beetje een verouderd huis, hoewel het allemaal prima is, zijn er dingen die toch echt aangepast moeten worden. De vloer in de woonkamer is aan vervanging toe, er moet geschilderd worden en de keuken begint wat mankementen te vertonen. Maar als je mij zou vragen wat ik het liefste zou vervangen? Dan is dan onze retro badkamer! 

Badkamerwensen!

Onze badkamer beneden heeft een retro behangetje en dito tegels op de vloer. De douche is prima, maar het is meer een soort bijkeuken/washok dan een badkamer. Ik zou heel graag er een mooie badkamer van maken met een fatsoenlijk badkamermeubel, waarin ik alle handdoeken kan leggen in plaats van dat die in een kast in de slaapkamer liggen.  Natuurlijk horen er dan mooie tegels op de vloer en aan de wanden, en een douche die hierin netjes geïntegreerd is. Een grote inloopdouche misschien wel, maar dan wel met de harde straal die er nu uit onze douche komt. De wc mag ook gewoon vervangen worden en het medicijnkastje uit de jaren 80, die erboven hangt, kan ook weg. Ik zou heel graag een of twee mooie wastafels aan de badkamer toevoegen. Gewoon omdat dat zo hoort in een grote mensenhuis. 

Al vind ik het heel grappig om zo’n retro badkamer te hebben, het zou toch ook wel gaaf zijn om een designradiator te kopen. Zo eentje waaraan de handdoeken netjes kunnen drogen. Daarbij wil ik dan ook wel een goede luchtafvoer hebben in de badkamer, want nu is het na het douchen soms zo lang zo benauwd. 

Kortom, er blijft altijd wat te wensen en wanneer de badkamer aangepakt gaat worden? Ik heb geen idee. Het moet onze verhuurders natuurlijk ook maar passen en zolang alles functioneert zoals het hoort, zullen wij er ook niet om vragen. 

Wat zou jij het liefste in huis aan willen pakken? 

Show Full Content
Previous Eigen schuld, dikke bult
Next Het onderzoek bij de Kinderarts in Zwitserland

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close