Heb je dat weleens dat een Facebookvriend opnieuw vrienden wilt worden? Vandaag was dit bij mij het geval en dat bleek een enorme vergissing te zijn. Dus vandaar dat ik jullie even deze Facebook waarschuwing wil meegeven.

Facebook Waarschuwing!

Ik kreeg een normaal vriendschapsverzoek. De naam was hetzelfde, de foto was hetzelfde. Ik dacht nog; die heeft haar account verwijderd of kan niet meer in het account. Ik accepteerde het verzoek.

Nog geen tien minuten later kreeg ik een messengerbericht. Met ‘hoi, kan je me ook je telefoonnummer geven?’ Ik vond het ietwat vreemd, maar dacht nog: ze heeft misschien gewoon een nieuwe telefoon en installeert heel suf Facebook weer opnieuw. Verder zag ik niks geks.

Nog geen minuut later piepte mijn telefoon. Ik kreeg de melding: Betalen via je telefoon is heel eenvoudig. Hierbij uw vijf-cijferige code. Toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Dit is foute boel. Maar hee… het is een Facebookvriend. Ik ken haar. Het is toch wel raar.

Nog geen seconde later kwam de aap uit de mouw

“Ik heb je een SMS gestuurd waarin een code met vijf cijfers staat. 
Wil je voor mij deze code opschrijven? 
Kan je de code sturen??  “
Natuurlijk rapporteerde en blokkeerde ik direct deze ‘vriend’. Ik zag dat de echte Facebookvriend zelf al ervan op de hoogte was dat iemand zich voordeed als haar en iedereen al waarschuwde.
Omdat ik er bijna ingetrapt was, wil ik jullie ook waarschuwen. Stel je voor dat ik ie code had gegeven, wie weet waarvoor ik dan had betaald!
Hebben jullie weleens zoiets gehad?
Show Full Content
Previous Vrolijk je ramen op met raamtekening.nl
Next Ik ben bijna drie

2 thoughts on “Waarschuwing! Pas op wanneer een Facebookvriend opnieuw vrienden wilt worden

  1. Ja, half jaar geleden van mijn nieuwe buurvrouw. Ook opnieuw vriendschaps verzoek, ze ligt in scheiding dus dacht van nja misschien heeft ze een nieuw FB account? Ook de vraag om mijn telefoonnummer, en ik gaf dat omdat ze dat nog niet had. Dacht nou dat is handig, elkaars telefoonnummer hebben- toch? Tot ze op haar oude FB een melding maken dat haar account gehackt was en dat niemand haar nieuwe vrienden verzoek accepteren moest. Sja TE LAAT! Maar ik heb geen smsjes of telefoontjes gehad trouwens, komt misschien omdat ik een prepayed heb? (met internet, die ik per maand zelf moet opladen dus geen echt abo )

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: