Naast Noa, De Droomfabriek en De Man met de Baard – de karakters uit eigen keuken – zijn de kinderen die hier in huis rondhollen evengoed fan van Elsa en Anna uit – wie kent hem nog niet – de film Frozen. Geef ze eens ongelijk.

Vorige week kropen we gezinsbreed op de bank om even lekker weg te dromen in de winterse wereld van de twee zusjes en hun uitermate charmante sidekick Olaf (hier geprezen om zijn liedje ‘Zomer’).

Na de film schoven we aan tafel met kleurplaten en in mijn geval een wit vel A3-papier dat erom schreeuwde volgetekend te worden. Om de illustratieskills een beetje te oefenen besloot ik een karakter uit Frozen op papier te zetten. Gewoon, omdat ze zo heerlijk loenzen (maar wel op een aandoenlijk knappe manier, hulde, Disney) en omdat het stiekem ook wel eens fijn is om even iets anders te tekenen dan Noa.

Anna, stap 1.
Potloodschets. Deze schets lag er pas na 10 pogingen en een heleboel gummen en opnieuw tekenen. Maar als de potloodbasis goed is, gaat de rest van de illustratie lekker 🙂
01-1024x768

Stap 2.
Kleuren in de basis, ruwe potloodlijnen eruit halen. Ik werk eerst met kleurpotlood en een paar pastelpotloden. Later voeg ik watercolor toe.
02-1024x768

Stap 3.
Kleuren van grote vlakken, basiskleur.
03-1024x768

Stap 4.
Uitwerken details, donker/licht, ogen, enzovoorts.
Eigenlijk was deze tekening nog lang niet klaar, maar gezien het feit dat alle kleurplaten af waren en het tegen lunchtijd liep… moest ik mijn spullen opbergen, dus voor nu is dit het resultaat.05-768x1024

Show Full Content

About Author View Posts

Hanneke

Hanneke is 33 jaar, samen met René en moeder van 3; Isin, Nima en Neas. Ze werkt 4 dagen in de week als grafisch vormgeefster en heeft daarnaast haar eigen bedrijf Somoiso waarmee ze (interactieve) verhalen voor kinderen schrijft en illustreert. De verhalen van onder andere Noa, zijn in de Appstore verkrijgbaar.

Previous De leukste speelhuisjes voor binnen
Next Liebe Lisa… tof voor de carnaval

7 thoughts on “Leer Anna van Frozen tekenen!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close