Hoewel de lente mijn absoluut favoriete seizoen is, heeft de herfst ook wel zo zijn charmes. Omdat je altijd denkt aan koudere dagen, regen en ga zo maar door, geef ik je vandaag een lijstje met redenen waarom de herfst toch echt wel een seizoen is waar je van kunt genieten!

Boerenkool met worst!

BOERENKOOLEindelijk weer tijd voor een dikke stamppot met boerenkool en heerlijke rookworst. Mijn favoriet is de Unox-worst die uiteraard steeds door ons bezoek wordt meegenomen in herfst en winter! Wist je trouwens dat er een houdbaarheidsdatum op die rookworsten zitten?

Vroeger donker

Het begint al vroeger donker te worden. Niet meer na het eten buitenspelen, maar binnen nog wat spelletjes of dansen. En dan als de kinderen in bed liggen gezellig een kaarsje aan.

Gluhwein

Na een wandeling werden we warm met een bekertje gluhmost en een warm vuurtje

Ik kan me al helemaal op de frissere avonden verheugen. Als je richting winter gaat dan komen er hier overal kraampjes in de stad met gluhwein te staan. Mmmmmm

Knutselen met blaadjes en ander spul uit de natuur

fotoMijke schreef er vorig jaar al een leuke inspiratiepost over. Knutselen met eikeltjes en kastanjes.

Halloween en Sint Maarten

IMG_4271.JPGDie twee hebben natuurlijk niks met elkaar te maken, maar het zijn wel leuke dingen die alleen in de herfst plaatsvinden!

Fantastische herfstfoto’s maken

Zoeteke met d'r handige poncho. Morgen meer hierover!

Spelen met bladeren en met kleur. In de herfst heb je de tijd om deze mooie foto’s te maken en te spelen met je camera en kinderen. Er zijn genoeg mooie dagen in de herfst waarvan je wel moet genieten.

Binnenspelen

colorwonderNa een zomer buitenspelen is het in de herfst ook weer tijd om binnen te spelen. En dat is best leuk. Lekker kleuren, met zijn allen aan de grote tafel, lekker gezellig. Laat dat slechte weer maar komen!

Windkracht 10

IMG_3013kleinWij hebben het geluk dat we in een gebied wonen waar de föhnwind nogal vaak hard waait. Mijn kinderen vinden het dan fantastisch om buiten te zijn.

Ojaa… En natuurlijk lees ik nadat ik deze leukste acht geschreven had, dat blogland vol staat met ‘daarom is de herfst leuk’ artikelen. Ach ja, daar kan er vast nog wel eentje bij dan!

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven – herfstvakantie
Next Face your fears! Bang voor honden

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d