Nu het weer koud is snachts, merk ik dat de auto nat is van binnen en dat ook beneden in de slaapkamers het vocht op de ruiten staat. Ons huis is goed geïsoleerd, maar daar waar de verwarming nog niet aan staat, daar vind je ‘s ochtends het condens. Mijn moeder had ergens gelezen over vochtvreters met rijst, zus Sanne nam de proef op de som en tadaa… Toen ik de sokken had uitgezocht, bleven er onder andere 3 leuke kerstsokken over. Helemaal moederziel alleen. Dus in plaats van ze weg te gooien, zocht ik een pak rijst en maakte mijn eigen gezellige vochtvreters. Dit valt in de categorie: hele makkelijke knutsels! 

Zelf vochtvreter maken

Er zijn verschillende natuurlijke producten die ideaal zijn om het vocht op te nemen.  Zo zijn houtskoolbriketten, baking soda of kattenbakkorrels ideaal als vochtvreter. Ik koos ervoor om sokken te vullen met rijst. Gewoon droge rijst, zonder zout. 

Dit doe je met je weessokken!

vochtvreter met rijst

Het is heel eenvoudig, maar voordat je tafel onder de rijstkorrels zit – zoals bij mij het geval was -, raad ik je aan om het rijst in een rond bakje te doen of met een wc-rol een trechter te maken, zodat de rijst in de sok gaat en niet ernaast! Als de sok gevuld is, doe je er een leuk touwtje om.

vochtvreter met rijst

Tip! Als je witte sokken neemt (die dragen wij hier niet), kan je er in het midden nog een touwtje om doen en je eigen sneeuwpop maken. Bij ons staan ze in de slaapkamers, geen kip die daar komt. Maar als decoratie kan je deze leuke vochtvreters natuurlijk ook maken. 

sneeuwpop via shutterstock
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Heb ik echt wel een nieuwe telefoon nodig?
Next Jones gaat voor het eerst logeren

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: