Met de komst van Bram is het ook weer tijd om al onze verzekeringen en het financiële plaatje onder de loep te nemen. Hoe ziet de toekomst van de kinderen eruit als wij komen te overlijden. Wat is er geregeld als er iets mis gaat? Hoe zien onze financiën eruit als Floris arbeidsongeschikt raakt of misschien zijn baan kwijt raakt. Welke verzekeringen hebben we überhaupt allemaal lopen? 

Het zijn zaken waar ik het liefste niet aan denk en waar ik me ook liever niet mee bezig houd. Maar het is ook belangrijk dat ze op orde zijn. Daarom moet ik me de komende tijd met Floris eens in onze financiën verdiepen en in kaart brengen hoe we ervoor staan in de toekomst. Welke verzekeringen hebben we nu, hoe staan die in verhouding met verzekeringen die we nog niet hebben. Dan gaat het dus niet alleen om de zorgverzekering, waar we wellicht nog een extra tandartsverzekering bij moeten afsluiten. Maar dan gaat het ook over de uitvaartverzekeringen en de overlijdensrisicoverzekering. 

Wat is een overlijdensrisicoverzekering? 

Toen we nog in Nederland woonden, hadden we een overlijdensrisicoverzekering afgesloten met de hypotheek van het huis. De overlijdensrisicoverzekering was dus gekoppeld aan de hypotheek. Dat was handig, zodat als er met één van ons wat gebeurde, dat we gewoon in ons huis konden blijven wonen, omdat de hypotheek dan (deels) zou worden afgelost. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten hoef je niet alleen bij het kopen van een huis te doen. Het is ook mogelijk om deze ‘los van een huis’ aan te schaffen, zodat je bij een eventueel overlijden geld hebt waarmee je verder kunt. Het is overigens geen spaarpot, dat na het eind van de looptijd wordt uitgekeerd. Er wordt alleen wat uitgekeerd als je binnen de looptijd komt te overlijden. Het geld wat je verzekerd hebt kan je dan gebruiken om je hypotheek verder te betalen, maar ook misschien wel zodat de kinderen toch kunnen studeren. > Verschillende Overlijdensrisicoverzekering (ORV) vergelijken

Wat doet een uitvaartverzekering? 

Anders dan een Overlijdensrisicoverzekering is de uitvaartverzekering gericht op de kosten en diensten van een uitvaart. Door de kosten van je uitvaart te verzekeren, hebben je nabestaanden geen extra zorgen bij je overlijden. Wij hebben ons ook verzekerd, maar moeten Bram er nog aan toevoegen. Dat geeft ons gelijk de kans om het allemaal weer eens goed te bekijken, want onze uitvaartverzekering loopt nog in Nederland. 

>> Lees ook: hoe vertelden wij Eva over de dood 

Grip op jouw situatie

Ik denk dat  iedereen 1 keer in de 5 jaar even door alle gegevens moet gaan. Hoe ben je verzekerd en wat is verzekerd. Hoe zit het met de pensioenopbouw, wat heb je gespaard, hoe wordt het uitgekeerd en wat wordt dan uitgekeerd. Het is niet alleen fijn voor jou en jouw partner om te weten hoe de vork in de steel zit, maar het is ook een hele geruststelling dat als er wat gebeurt, je zelf weet hoe, wat en dát het allemaal geregeld is. Maar ook als je een nieuwe baan krijgt, een ander salaris ontvangt, een huis koopt of verkoopt of in een ander geval dat je financiële situatie verandert. Zorg dat je grip hebt op jouw situatie.

Show Full Content
Previous Mijn liefde voor horloges is weer helemaal terug
Next Een update over Bram

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d