Toen het Zwitserland-verhaal en beetje vorm begon aan te nemen, zei ik direct dat er een frituurpan moest komen en dat we frikandellen gingen inslaan. Want wat moet je toch zonder frikandellen! Inmiddels zijn we wat verder en maak ik me niet meer druk om de vette hap. Wel maak ik verregaande plannen om rond Sinterklaas naar huis (ja naar Nederland) te komen. Sinterklaas is voor mij belangrijker dan kerst en een feest dat ik de kinderen (en mezelf) absoluut niet wil onthouden. Dus familie; bereid je maar voor op een invasie met de Sint en heerlijke rust met kerst!

Uiteraard ga ik de volgende etenswaren wel missen, ik ben en blijf een Nederlands meisje. Dus zonder het te vragen in de toekomst, zijn dit de dingen die je gewoon voor me mee kunt nemen: Unox worst, pindakaas van Calvé, hagelslag (puur!), drop, pepernoten, speculaas, kaassouflées, frikandellen en kroketten.

Natuurlijk ga ik ook de Action, Hema en Albert Heijn missen. Struinen voor de leukste spulletjes, voor de beste prijs. In Zwitserland is alles zo duur… Maar ook halfvolle melk, het Hollandse brood, krentenbollen, eierkoeken, peperkoek en ga zo maar door, ga ik vast missen. Zal ik gewoon dit lijstje aan gaan vullen als we er eenmaal wonen?

Ja ja, Nederlandse winkels, websites en grote supermarktketens hebben vast ook mijn favorieten in huis, maar daar verdiep ik me tegen die tijd wel in!

heimwee

Show Full Content
Previous Een schone lei werkt verfrissend!
Next Kleffe boterhammen of knisperverse salade?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close