We weten allemaal wel dat een goede bureaustoel kan helpen om vervelende pijnklachten te voorkomen. En doordat hybride werken ervoor zorgt dat we ook meer vanuit huis werken, weten we ook dat het vinden van een goede bureaustoel best lastig kan zijn. Maar wat is, naast het voorkomen van pijnklachten, nog meer het belang van een goede bureaustoel? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Voorkomen is beter dan genezen

Een goede bureaustoel voorkomt dus pijnklachten. Doordat een goede bureaustoel verstelbaar is, kun je deze zodanig aanpassen naar jouw lichaam, dat je zithouding altijd goed is. Dus een rechte rug, correct afgestelde armleuningen en kantelbare rugleuning. Dit is essentieel voor een gezonde werkhouding met voldoende ondersteuning, zodat je geen last gaat krijgen van vervelende pijn. De meest voorkomende klachten zijn nekpijn en rugpijn. Een goede bureaustoel kan hier al een beetje bij helpen, zodat je niet te krom en te krampachtig hoeft te werken. 

Hogere productiviteit

Een fijne stoel geeft de motivatie om lekker aan de slag te gaan. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je om de vijf minuten moet wisselen van positie, omdat de stoel niet lekker zit. De stoel is aangepast naar jouw lichaam, dus zal het heerlijk zitten. Net als een oude spijkerbroek die helemaal naar jouw lichaam is gevormd. Doordat je niet steeds bezig hoeft te zijn met je zithouding, kun je goed doorwerken en ben je minder afgeleid. Dit zorgt voor een hogere productiviteit; je krijgt immers meer gedaan. Wat een fijn gevoel is dat zeg!

Goed humeur

Een leuke kantoorhond of goede bureaustoel draagt ook bij aan een goed humeur. Eigenlijk is dat het gevolg van de bovenstaande punten. Doordat je geen last krijgt van je nek, rug of schouders én je zonder frustraties door kunt werken, zorgen ervoor dat je over het algemeen een beter humeur zal hebben. 

Meer werkplezier

Een goed zittende bureaustoel waar je lekker op kunt werken zorgt ervoor at je meer plezier in je werk zal ervaren. Je zit comfortabel, je bent vrolijker en productiever en dat maakt dat je meer werkplezier ervaart. 

Start de zoektocht maar!

Nu je weet waarom een goede bureaustoel belangrijk is, wordt het tijd om de zoektocht naar de juiste stoel te beginnen. Maar de markt is groot en er zijn veel soorten bureaustoelen. Gelukkig zijn er genoeg tips en adviezen te vinden die je kunnen helpen in deze zoektocht. Je weet dan precies waar je op zou kunnen letten, zoals de hoogte van de armleuningen of de voor- en nadelen van materialen.

Show Full Content
Previous Tips om snel en goedkoop je oude keuken op te knappen
Next Zo kun je een goede zelftest kopen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close