Een van mijn dromen kwam onlangs uit: naast een eigen kantoor, heb ik nu ook mijn eigen kantoorhond. Jones! En dat is zo gezellig. Hij komt mijn kantoor binnen, ligt aan mijn voeten en dan diep te snurken. Hij is gelukkig en ik ook. Wat is dit leuk!

De voordelen van een kantoorhond

Kantoorhonden zijn het nieuwste middel om stress te verlagen en het plezier op het werk te verhogen. Vandaar dat ik ook zo happy ben dat Jones mijn werkkamer verkiest boven de zitzak buiten 🙂  Het hebben van een kantoorhond is de nieuwste accessoire op kantoor. Multinationals zoals Google en Nestle gingen mij al voor, daar zijn honden gewoon welkom. Kantoren zijn erop ingericht met bijvoorbeeld liften waarin je honden tegen kunt komen en hondvrije liften. Mijn kantoor is een afgelegen kamer in huis, niemand die hier last heeft van mijn kantoorhond. Maar de voordelen die een kantoorhond heeft op je werk voor jezelf en werknemers wil ik je uiteraard niet onthouden. Wil jij je hond meenemen naar je werk? Deel dit artikel dan eens met je baas!

Minder stress
Als je met dieren omgaat wordt het gelukshormoon aangemaakt. Neem je je hond mee, knuffel je je hond, dan wordt dat hormoon aangewakkerd en na een slecht gesprek of stressvolle middag ben je zo weer opgeknapt.

Leuk, ik ga werken!
Er is niks zo gezellig om ‘s ochtends begroet te worden door iemand die heel blij is dat je er weer bent. De kantoorhond is een prima alternatief voor die collega met een ochtendhumeur.

Lekker bewegen bevordert de creativiteit
Als je de hele dag maar zit, dan komt er op een gegeven moment niks leuks meer uit je handen. Als je dan weer rondloopt, de hond even uitlaat, onder de mensen komt en andere gesprekken hebt en/of een frisse neus haalt, dan zullen je hersenen weer actiever worden.

Je meldt je minder vaak ziek
Omdat je vaker buiten en rondje loopt (al dan niet met je collega’s erbij), is het hebben van een hond op je werk een stuk gezonder en daardoor meldt men zich minder vaak ziek. En doordat je met huisdieren omgaat, wordt het immuunsysteem versterkt – dieren dragen namelijk schimmels en bacteriën bij zich. Lekker fris verhaal weer!

Betere sfeer onder collega’s
De hond is natuurlijk een gezelligheidsdier. Hij zal je collega’s lekker besnuffelen wat direct weer voor een praatje zorgt. Net als thuis zorgt en hond voor betere contacten.

Loyaal naar de baas
Mag jij je hond meenemen van de baas? Dan heb je wel echt een toffe baas, de loyaliteit van de werknemer wordt vergroot en de werkkamer zal positiever over het bedrijf praten.

De nadelen van een kantoorhond

Er zijn natuurlijk ook nadelen. Het is wel zo eerlijk om die ook te benoemen.

  • Zo is niet iedereen een hondenliefhebber
  • Moet je wel echt een makkelijke hond hebben, die goed met mensen en eventueel andere honden om kan gaan
  • Een blaffer is natuurlijk niet zo bevordelijk voor de werksfeer
  • Honden kunnen stinken… en dan stinkt je hele kantoor
  • Honden verharen, maar kunnen ook lekker tegen je aan kwijlen. Dat is toch niet zo handig als je nog een afspraak hebt.
  • honden kunnen keihard snurken, niet zo handig als je vaak aan de telefoon bent.
  • Enne, de hond moet wel zindelijk zijn. Lijkt me logisch!

Jones, mijn kantoorhond

Kantoorhonden zijn het nieuwste middel om stress te verlagen en het plezier op het werk te verhogen. Maar er zijn nog veel meer voordelen van zo'n kantoorhond. Mijn kantoor is op de begane grond, mijn hond kan naar binnen en naar buiten lopen. Hij kan de tuin in, hij kan boven naar zijn mand, hij kan overal naar toe. Alleen vind ik het wel echt heel gezellig als hij mijn gezelschap opzoekt. Of ik minder stress ervaar, misschien niet direct. Ik vind het alleen wel gewoon een prettig idee dat hij lekker bij me is.

Show Full Content
Previous Expat mama in Finland
Next Wanneer tweetaligheid toch niet zo vanzelfsprekend is

1 thought on “De kantoorhond, heb jij hem al?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: