Afgelopen week kwamen de meiden met hun nieuwe roosters naar huis. Het eind van het schooljaar is nu echt in zicht. Het Stundenplan voor volgend jaar bracht eigenlijk geen verrassingen, maar drukte mij wel weer met de neus op de feiten: ik ben verwend.

De afgelopen jaren ging Eva slechts twee middagen naar school. In de tweede kleuterklas op dinsdag en donderdag, in de eerste klas op maandag en dinsdag en de tweede klas had ze op maandag en donderdagmiddag les. De rest van de middagen was ze dus buiten wat huiswerk: vrij! In de derde klas komt er, erg logisch, een middag school bij. Volgend jaar gaat ze op maandagmiddag, dinsdagmiddag en vrijdagmiddag naar school. Liza gaat naar de tweede kleuterklas (groep 2) volgend jaar en gaat dan op dinsdag en donderdagmiddag naar school. Er blijft dus buiten de woensdag geen middag vrij samen met de meiden over. Voor het eerst in al die jaren dat ze op school zitten, hebben we geen vrije middag meer om wat leuks te doen.

Ja, ik ben dus echt verwend. Als je vergelijkt met kinderen in Nederland die al vanaf de kleuterschool vrijwel iedere middag naar school gaan, hebben de meiden het hier wel gemakkelijk. Er blijft heel veel tijd over voor ze om te spelen en om met mij nog dingen te doen. Daarbij zitten die kinderen helemaal niet zo lang op school ‘s middags, maar tot 15:10. Daarna kunnen we nog makkelijk naar het zwembad!

Hoe zit het bij jullie op school? Hebben de kinderen nog genoeg tijd om te spelen?

Show Full Content
Previous Op kamp gaan is een onvergetelijke ervaring
Next Ik neem je mee naar mijn dag van gisteren!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: