Smartphones zijn door de jaren heen steeds duurder geworden. Inmiddels betaal je met gemak honderden euro’s voor de nieuwste modellen. Een flinke investering dus. Dat wil echter niet zeggen dat de levensduur ook veel langer is geworden. De meeste mensen doen namelijk niet langer dan 2,5 à 3 jaar met hun smartphone. Zonde! Het is daarom niet vreemd als je extra wil besparen op de aanschaf van een smartphone. Maar hoe pak je dit aan nu alles duurder wordt? Met behulp van de volgende tips moet dat zeker lukken. 

Tweedehands of refurbished? 

De eenvoudigste manier om te besparen is door tweedehands te kopen. De meeste mensen doen slechts enkele jaren met een smartphone. Bij goed gebruik kan deze echter veel langer gebruikt worden. Deze modellen worden echter tegen een relatief lage prijs aangeboden. Hoe fijn is het dan om hier gebruik van te maken? Je hoeft vervolgens enkel nog een sim only abonnement af te sluiten en je kunt aan de slag.

Let op: als je tweedehands van een particulier koopt, weet je nooit zeker of de telefoon ook echt goed werkt. Hoewel de meeste mensen gelukkig heel eerlijk zijn, zijn er ook mensen die iemand zijn ellende proberen te verkopen. Vreselijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Wil je er zeker van zijn dat de smartphone nog even mee kan? Dan is het slimmer om voor refurbished te kiezen. 

Een refurbished telefoon is ook tweedehands, maar is uitvoerig gecontroleerd door derden. Bovendien krijg je bij een refurbished telefoon ook vaak garantie. Hoewel dit iets duurder is dan tweedehands kopen bij een particulier, weet je dus wel zeker dat je wat aan deze telefoon hebt. Zo maak je van goedkoop geen duurkoop.

Eerdere modellen

Bijna elk jaar verschijnen er weer nieuwe modellen op de markt. Grote fabrikanten weten geheel nieuwe series en bijbehorende varianten te leveren en hier ook telkens hogere prijzen voor te hanteren. Mensen laten zich meeslepen in deze rage. Ook doordat mobiel abonnementen meestal ook na twee jaar aflopen en ze dan weer op zoek gaan naar een nieuwe smartphone. Hierdoor kiezen ze telkens weer voor een geheel nieuw model en zien we hun telefoonkosten ook gestaag oplopen.

Tijd om dat te stoppen. Besef goed dat tegenwoordig bijna alle smartphones heel goed zijn. Natuurlijk zijn er verschillen in specificaties, maar wanneer je de smartphone niet voor bijzondere dingen gebruikt, kan je eigenlijk wel met elke telefoon vooruit. Als je kiest voor een eerder model, zoals een iphone 11 zwart, dan ben je stukken minder kwijt en geniet je alsnog van een fantastische telefoon.

Doe daarom voor de aankoop van een nieuwe telefoon altijd eerst goed onderzoek. Zet voor jezelf op een rijtje wat je precies nodig hebt en welke telefoons hier aan voldoen. Laat je niet in de verleiding brengen om direct voor het nieuwste exemplaar te kiezen, want dat is meestal niet nodig.

Show Full Content
Previous Hoe geniet je optimaal van een dag aan het strand?
Next Wil jij volgend jaar van zorgverzekering veranderen?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: