Het is genieten geblazen, ’s zomers een dag naar het strand gaan. Maar je haalt pas echt alles eruit als je je goed voorbereidt. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt en dat je alles meebrengt wat je nodig hebt. Dit zijn slimme tips.

Comfortabele kleding

Draag comfortabele kleding naar het strand. Denk aan kleding die lekker luchtig zit en los valt, zoals een strandjurk. Dat kan er gewoon fraai uitzien, in een vrolijke kleur bijvoorbeeld. Ook bij badkleding is het wel zo fijn als het perfect zit. Kies bijvoorbeeld een bikini met ondersteuning. En denk aan de fit die jij comfortabel vindt: wil je je broekje bijvoorbeeld laag of hoog qua aansluiting bij de taille? Het is er allemaal te vinden. Een badpak is nog zo’n mooi kledingstuk voor aan het strand, waarbij je uit veel fraaie prints kunt kiezen. En trek ook zeker makkelijke schoenen aan, zoals slippers of sandalen.

Vroeg vertrekken

Met name op hele zonnige dagen kan het érg druk zijn op het strand. De truc? Vertrek lekker vroeg! Hoe eerder je er bent, hoe meer plek er nog is. Zo heb je voor het uitkiezen waar je wilt neerstrijken. Ideaal, toch? Het betekent dan misschien dat je de wekker wat vroeger moet zetten op je vrije dag, maar je krijgt er zeker iets voor terug. Als je laat bent, kan dat namelijk best stressvol zijn. Je kunt de auto dan bijvoorbeeld maar moeilijk kwijt, en moet mogelijk heel dicht op andere mensen gaan zitten. Dat ben je misschien liever voor.

Bedje huren

Wil je wat luxe tijdens je stranddag? Gooi de handdoek dan niet op het zand neer, maar huur een bedje. Wat een comfort! Het is ook nog eens beter voor je rug, zeker als je de hele dag op het strand blijft. En je kiest voor meer gemak met eten en drinken, dat je net wat beter kunt nuttigen als je goed kunt zitten. En strandtentjes zijn ook nog eens wat dichterbij als je een bedje huurt. Dit kun je vaak al vooraf doen, om zeker te zijn van een plekje. Bel een strandtent gewoon even op of reserveer online een bedje. Het liefst natuurlijk ook met een parasol erbij, dan heb je meteen een plekje in de schaduw.

Eten en drinken mee

Hoewel je eten en drinken bij strandtentjes kunt halen, is het nog wel handiger om dit (deels) zelf mee te nemen. Zorg in ieder geval voor een grote fles water, om gehydrateerd te blijven. En denk aan een paar boterhammen of een salade als maaltijd, om maar iets te noemen. Neem ook genoeg lekkers mee, zoals chips of nootjes. Ga na waar je trek in hebt.

Andere benodigdheden

Wie voorbereid op pad gaat, brengt nog meer benodigdheden mee. Met name zonnebrand is van belang, want je ligt immers de hele dag in de zon. Smeer je goed in. Of creëer een plekje in de schaduw, met een klein tentje of een parasol. Deze zijn er speciaal voor het strand te vinden. Misschien is een koeltas een optie, om eten en drinken fris te houden. Denk natuurlijk ook aan een zonnebril. En neem voldoende kleding mee, ook voor als het later op de dag wat afkoelt. Een truitje is eigenlijk geen gek idee!

Show Full Content
Previous Last minute vakantie naar Spanje? Dit zijn de mooiste plekken in het land!
Next Hoe bespaar je op de aanschaf van een smartphone?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: