De laatse weken leef ik voornamelijk buiten. Binnen is het niet uit te houden qua warmte en ook het aantal vliegen in huis is een reden om voornamelijk buitenshuis te bivakkeren. De gordijnen zitten potdicht en soms zijn de ramen ook nog eens dicht, zodat we echt niks binnen laten. Het is niet echt bevorderlijk voor je wooncomfort, dat kan ik je wel zeggen. Dat moet in ons volgende huis toch anders!

Vliegengordijn

Een vliegengordijn, dat is als vloeken in de kerk hier. Floris moet echt geen vliegengordijn in ons huis, maar met al die vliegen zie ik al enige twijfel bij hem als ik het voorstel. Wist je dat er een hele website met allerlei vliegengordijnen bestaat? Van doe-het-zelfpakketten tot gordijnen van pvc, knopen, lammellen en hout.
vliegengordijn

Horren en buitenzonwering

Soms zou ik wel willen dat we VELUX dakramen hadden. Voor deze ramen zijn er zo simpel allerlei toevoegingen te verkrijgen. In alle soorten en maten. Zo koop je rolgordijnen of VELUX buitenzonwering en klik je dat eenvoudig in je eigen dakraam. De horgordijn klik je ook eenvoudig in je raam vast. Ideaal als toevoeging op je huidige raam lijkt me. Nog even verder scrollend op de website van VELUX zag ik dat ze ook voor de kinderkamer leuke gordijnen hebben; Bambi, Planes, prinsessen, Micky en Mini Mouse.velux

Zonwerende raamfolie

Heb je geen zin om voor je raam een rolgordijn te bevestigen, kies dan voor zonwerende raamfolie. In dit folie zitten speciale UV absorbers, die de warmte zo veel mogelijk tegenhouden. Volgens de website scheelt het al snel 6 tot 8 graden en dat is aardig wat. Bij gewone ruiten kan je de folie aan de binnenkant plakken en bij HR++ glas moet de folie aan de buitenkant geplakt worden.

Grootmoeders tips

tipsentrucswaterzaktegenvliegenIk hou het voorlopig bij wat alternatieve middelen. Op omaweetraad stonden wat tips tegen vliegen: Tegen vliegen: een doorzichtig boterham- of diepvrieszakje met water vullen en ophangen in de deur- en raamopening. Om één of andere reden komen de vliegen dan niet binnen. Muggen wel:-( en Neem een okkernotentak en hang deze voor het open raam/deur. De okkernoot geeft een geur af die voor vliegen als vervelend wordt ervaren. Op zoek naar een okkernoot dus!

Beeld coverfoto: Quest.nl

Show Full Content
Previous Picknicken in de kasteeltuin van Slot Zuilen
Next Leuke post van hiphaarknipje.nl

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close