Trappen zijn een integraal onderdeel van een huis en brengen ons van de ene verdieping naar de andere. De overgang van een trap met de rest van ons interieur moet naadloos zijn. En de primaire functie van een trap mag daarbij ook zeker niet vergeten worden. Er zijn zeer veel creatieve manieren die jij kunt gebruiken om de esthetische aantrekkingskracht van een trap te verbeteren. Van het gebruik van verschillende materialen tot het selecteren van het ontwerp dat bij een modern of industrieel interieur van een huis past.

De perfecte trap voor een industrieel interieur

Een trap met een industriële look is vaak grijs en van metaal of staal gemaakt. Als je bijvoorbeeld zelf een betonlook traprenovatie op jouw bestaande trap toepast, dan is dit ook een perfecte optie. Gecombineerd met een betonnen fundering kan dit een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat jouw trap prima past in je huis. Je industrieel uitziende trap kan daarnaast een gewaagde design statement maken als je donkere verftinten voor de muur erachter kiest. Deze donkere verf is dan prima met lichte tinten op muren te compenseren. Blijf zonder meer bij een natuurlijk kleurenpalet om het industriële decor gevoel in jouw huis te stimuleren. Mix daarvoor diverse neutrale, grijze en rustieke kleuren.

Of een perfecte trap voor een modern interieur

Eenvoudig, licht en stijlvol zijn de belangrijkste designkenmerken van een moderne, minimalistische trap. Dit is zonder meer de juiste keuze om een modern ingericht huis compleet te maken. Vooral een trap met een glazen balustrade kan met haar strakke lijnen dan een goede optie zijn. In combinatie met echt hout of een houtlook kan zo’n glazen hekwerk immers een moderne, warme en luxueuze sfeer oproepen. Je kunt natuurlijk ontzettend creatief zijn met hoe je een trap omsluit. Veel mensen kiezen voor de hierboven genoemde glazen oplossing. Maar er is nu ook een trend gaande met gepoedercoat plaatstaal. Dit vaak uitgevoerd in het altijd populaire antracietgrijs. De toegepaste (overzet) traptreden en het ontwerp van de reling zullen echter altijd expliciet om hun eenvoud worden gekozen. Om zo zonder allerlei ingewikkelde details de minimalistische stijl van jouw trap in haar moderne omgeving te benadrukken.

De perfecte trap ideeën

Het vinden van de juiste trap ideeën is een belangrijke taak. De trap in jouw woning moet zowel haar functionaliteit als de algehele interieurstijl in evenwicht brengen. Het is bovendien vaak één van de eerste dingen die bezoekers zien bij het betreden van een huis. Het moet daarom subliem in het ontwerp van de gang opgaan. Een bestaande trap nieuw leven inblazen is daarbij zonder twijfel een duurzame en kostenbesparende oplossing. Met een beetje fantasie en de hulp van bijvoorbeeld overzet traptreden, kan een nieuwe moderne of industriële look van jouw trap een wereld van verschil in je gang maken. Om zo ook echt een perfecte indruk op het hele huis te maken!
Show Full Content
Previous Je boot verzekeren: Hier moet je op letten!
Next Verrijdbare haard: de ideale toevoeging aan jouw interieur

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close