Het is alweer twee jaar geleden dat ons leven in het teken stond van verhuizen. Wij vertrokken naar Zwitserland en dat had aardig wat voeten in aarde. Zo moesten we alles opzeggen, maar de dingen die voor ons huis in Nederland nog nodig waren (verzekering, energie) behouden. Ook stond ons huis uiteindelijk vol met verhuisdozen. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik er op het eind echt claustrofobisch van werd. Alles was opgestapeld in ons toch wel wat kleine huisje.

Uit de oude doos: overal dozen!
Uit de oude doos: overal dozen!

We konden onze kont niet keren. De hond wist niet wat hem overkwam en de kinderen hebben we uiteindelijk vroeger naar mijn ouders gebracht. Het waren weken die zo druk waren, dat we amper tijd hadden om adem te halen. We raceten van hot naar her en moesten afscheid nemen van vrienden, kennissen, familie en ouders. We hebben het goed gered hoor, maar een verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook niet als je alleen in Nederland verhuist.

Hoe overleef je een verhuizing?

  1. Maak lijstjes. Want als je een lijstje maakt met dingen die moeten gebeuren, kan je ook afstrepen wat je al hebt gedaan.
  2. Verdeel de taken. Jullie hoeven niet allebei over het opzeggen van abonnementen na te denken. De een kan dat doen en de ander kan een goede verhuisservice zoeken.
  3. Overleg. Samen weet je meer dan één en eerlijk gezegd wil je natuurlijk wel weten wat je partner die dag precies heeft gedaan. Zo ben je op de hoogte voor wanneer er iemand belt om iets kort te sluiten.
  4. Betrek de kinderen (maar niet teveel). Voor kinderen is een ander huis ook heel spannend. Samen kan je bijvoorbeeld een doos inpakken met belangrijke spulletjes. Maak de verhuizing verder niet zo’n big deal, dan maken ze er zelf ook geen big deal van.
  5. Schakel hulptroepen in. Buren, ouders, vrienden. Ze staan allemaal voor je klaar om te helpen. Wellicht willen ze de kinderen opvangen, voor de hond zorgen, jullie uitnodigen om te komen eten. Doe het. Het geeft rust.

Download hier een handige checklist die je voor de verhuizing kunt gebruiken.

Heb jij nog tips? Deel ze met ons.

Show Full Content
Previous Een leuke regenjas vinden is heel eenvoudig!
Next Welk speelgoed moet ik kopen?

1 thought on “Hoe overleef je een verhuizing?

  1. Mijn tip: Vul een koffer met dingen, die je in je nieuwe huis (misschien meteen) nodig hebt: WCpapier, luiers, verlengsnoer, lampjes, zakmes, een rol touw en plakband, schaar, pen en papier, t-shirts en sokken, schoenveters.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: