Een magazijn is vaak een enorm grote ruimte, met hoge stellingen. Efficiëntie en een praktische inrichting zijn hierbij belangrijk, maar veiligheid moet voorop staan. Je wilt namelijk voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan of dat er bedrijfsongevallen gebeuren. Je wilt dus een veilige magazijninrichting hebben, maar waar let je dan op? Wij geven je een aantal adviezen.

Laat je adviseren door een professional

Het laatste dat je wilt, is dat je een belangrijk detail voor de veiligheid vergeet. Schakel daarom de hulp in van een professioneel bedrijf, zoals Begra in. Begra is een bedrijf dat zich specialiseert in de inrichting van magazijnen, waardoor je zeker weet dat er rekening wordt gehouden met alle belangrijke aspecten van de inrichting. Bij het inschakelen van een professioneel bedrijf, kun je jezelf ontzorgen en heb je een garantie dat het goed geregeld wordt. Daarnaast kun je een bedrijf selecteren op de juiste certificering en kennis.

Praat met de medewerkers over hun wensen

Naast het advies en de hulp van een professioneel bedrijf, is het ook belangrijk om je werknemers te vragen naar hun wensen. Gebruikers van het magazijn kunnen je vaak vertellen welke mogelijke gevaren zij zien, omdat ze de werkomgeving goed kunnen inschatten. Ook kunnen de medewerkers helpen te bepalen wat goed is voor efficiëntie en welke inrichting praktisch is.

Zorg voor stabiliteit in de inrichting

In een groot magazijn wordt vaak gebruik gemaakt van bijvoorbeeld heftrucks, om alle spullen veilig te kunnen plaatsen en pakken. Het kan dan natuurlijk gebeuren dat een heftruck tegen een stelling aankomt. Je wilt dan voorkomen dat een deel van de stelling omvalt. Een aantal dingen zijn hiervoor belangrijk: aanrijdbeveiliging en het verankeren van de rekken. Aanrijdbeveiliging voorkomt dat de stelling zijn draagkracht en stabiliteit verliest bij een kleine aanrijding. Het verankeren van de stellingen is een belangrijke manier om de stabiliteit te verzekeren. Verankering kan in de vloer, wat standaard wordt gedaan, maar ook aan een muur.

Je kunt ook investeren in het verkleinen van de kans op aanrijdingen met de heftrucks, door de heftruckchauffeurs te voorzien van een goede opleiding. Zo kun je ongelukken helpen te voorkomen.

Show Full Content
Previous 6 manieren waarop een pergola jouw tuin verrijkt
Next Waarom skisokken een essentieel onderdeel van je uitrusting zijn

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: