Heb jij nog een origineel horloge? Vele hebben hun authentieke horloge namelijk al omgeruild voor een smartwatch. Horloges bestaan al sinds 1500, maar we zien dat hun populariteit de laatste jaren enorm afneemt. Veel minder horloges worden gekocht en ook in het aanbod zit een daling. Waar ligt dit aan? Dit komt allemaal door de welbekende smartwatches. De gadget waar je daadwerkelijk alles mee kunt. Leuk zo’n smartwatch, maar bestaan de originele horloges over 100 jaar nog wel? 

De smartwatch

Een smartwatch is een aanvulling op jouw smartphone en veel meer dan een horloge alleen. Tuurlijk kun je op jouw smartwatch ook kijken hoe laat het is, maar er zijn nog tientallen extra functies. Deze functies maken je smartwatch interessant en ‘slim’. Smartwatches zijn er in verschillende formaten en de smartwatch van Apple is het populairst. Prijzen variëren tussen de 100 en 1500 euro. De prijs is afhankelijk van de verschillende opties op de smartwatch en het type model. 

 

Nu wil jij natuurlijk weten wat je allemaal met een smartwatch kunt doen. Maar je kunt je beter afvragen, wat niet? De volgende opties zijn vaak mogelijk: smartphone-meldingen, tracking, muziek afspelen, veiligheidsregistratie, gezondheidsregistratie, wifi, bluetooth, sportieve apps, kcal tellen en nog veel. Dit klinkt natuurlijk super, maar vergeet niet dat er ook een prijskaartje tegenover staat. 

Horloge vs. smartwatch

Een smartwatch wordt vaak vergeleken met een horloge, maar dit is eigenlijk een oneerlijke strijd. Aan mogelijkheden kan een normaal horloge natuurlijk nooit evenaren. Het komt niet eens in de buurt. Wel is het grootste deel het er absoluut mee eens dat een normaal horloge er 10 keer beter uitziet. Een normaal horloge heeft een ander doeleinde en valt onder de categorie ‘sieraden’. Een smartwatch behoort weer tot de categorie ‘elektronica’. Twee werelden van verschil. 

Een normaal horloge repareren is vaak even duur dan de reparatie van een smartwatch. Bij een smartwatch gaat dit vaak om een technische fout en bij een normaal horloge kan de sluiting kapot zijn. Nadelen van een echt horloge zijn dat het glas over het algemeen sneller breekt en ze nul ‘slim’ functies beheersen. Nadelen van een smartwatch zijn weer dat ze opgeladen moet worden en niet alles altijd even leesbaar is op dat kleine schermpje. Kortom zijn deze producten een onmogelijke vergelijking. Toch zorgen die smartwatches voor een vermindering van normale horloges op de markt. Hoe kan dat dan?

Over 40 jaar miljonair 

Smartwatches verdrijven onze normale horloges van de markt. Dit komt dus eigenlijk niet door de producten zelf, maar doordat zij op dezelfde plek worden gedragen. Er is geen plek voor twee bandjes om de pols. De optie om aan beide polsen één van de twee opties te dragen, wordt ook als ‘niet fashionable’ gezien. Dit is dus het probleem. Kies je voor authenticiteit of ga je voor alle slimme opties van de smartwatch? De laatste tijd zien we vaak het tweede gebeuren. Betekend dit dat horloges nu helemaal van de markt verdwijnen? Misschien wel, maar dit zullen we pas over tientallen jaren kunnen beoordelen. 

 

Er is altijd een kleine groep mensen die vast houden aan authenticiteit. Mochten horloges wel helemaal van de markt verdwijnen is de kans aanwezig dat zij over een tijdje enorm veel geld waard zijn. Partijen als Financieelleven schrijven hier geregeld over. Doe je horloge dus nooit zomaar weg en bewaar ze goed. Wie weet maakt jouw horloge je over 40 jaar wel miljonair.  

Show Full Content
Previous Tips voor het plaatsen van een veranda
Next Dé gouden oorbellen per gelegenheid

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: