Maandagochtend 8:10 uur. Op het balkon zwaai ik Eva uit. De eerste schooldag na de lange herfstvakantie en ze heeft er zin in. “Hé, het regent.” zegt ze. Ik kijk eens goed en zie dat het miezert. Mijn iPhone zei dat het pas ‘s middags zou gaan regenen, dus vind ik een regenjas is niet nodig. De buurjongen komt voorbij gelopen. Ik zie dat hij wel een regenjas aanheeft, maar verder ook niets bijzonders.

Nog geen tien minuten later wil ik zelf naar buiten. De ochtend goed beginnen met een stukje wandelen met Liza. Ik schrik. Het water komt met bakken uit de hemel! Sta ik daar met mijn goede gedrag om een stuk te gaan lopen. Even later denk ik aan Eva. Dat arme kind. Ze moet ruim een half uur lopen naar school (die kleintjes lopen nog niet zo hard), die zal wel doorweekt op school aankomen. Wat voel ik me slecht.

Gelukkig klaart het om 11 uur op en gaan Liza en ik alsnog een stuk lopen. Eenmaal terug zijn we op tijd om Eva tegemoet te lopen van school. Daar tref ik een andere moeder. Ze was die ochtend meegelopen en vertelde dat ze Eva’s broek nog had opgerold, want het was wel erg modderig onderweg. O en ze vertelde dat ze zeiknat op school aankwamen. Op school heeft ze standaard schone kleren liggen, dus als het echt erg is dan kleden ze haar maar om, dacht ik maar. De ene na de andere kleuter komt voorbij gelopen, met een regenponcho, met regenpak, met alleen een regenjas of alleen een regenbroek. En Eva. Smerig tot en met, maar dat boeit haar gelukkig niet. Het viel gelukkig mee.

Dinsdag. Weer loop ik Eva tussen de middag tegemoet. De buurjongens komen met grote lieslaarzen naar huis gelopen. D’r vriendinnetjes hebben allemaal een regenbroek aan, maar echt ieder kind heeft laarzen aan. Wat heb ik gemist vandaag? Ik heb echt geen flauw idee. Het weer is oké, het heeft niet geregend… Waar gaat het mis? Eva komt tenslotte ook aangelopen. Gewoon met H&M sneakers en een legging onder d’r jurkje. D’r legging is zwart (was oranje). “Ik was gevallen mama (joh)”. D’r schoenen doet ze thuis in eens uit. “Ze zijn een beetje nat.” Een beetje nat was dus zeiknat, zelfs d’r sokken kon ik uitwringen.

Ergens mis ik blijkbaar een sensor.

De sensor die vertelt wat ik mijn kind aan moet trekken als ze naar school gaat. Dat ze een regenbroek aan moet omdat het gaat regenen. Dat laarzen handig zijn op dinsdag omdat het modderig en nat is onderweg. Dat een muts die afsluit fijn is tegen de snijdende wind die een kwartier nadat ze vetrekken zal opsteken en dat ze best een dik fleecevest aan kunnen als het ‘s middags warm wordt.

Hoe doen jullie dat? Hebben jullie die sensor? Is er een app dat zegt: vandaag regenjas en zonnebril mee? Tell me!

 

 

Show Full Content
Previous Kleine fockers, zo noem je je kinderen toch niet?
Next Vrrrroem Vrroem! Pas op, daar is Liza

5 thoughts on “Ik mis blijkbaar een sensor

  1. 🙂 na de herfstvakantie alleen nog waterdichte schoenen aan. Voor warme voeten zorgen, dan blijft de rest van het kind ook redelijk warm. Onze kinderen droegen een (goede) regenjas niet alleen bij regen, maar ook tegen de herfstwind.
    Succes met de sensor-zoektocht! ☺

  2. Lieve Marlieke,
    Eva gaat nog maar net naar school. Ik denk, dat het nog even moet wennen. Het is tot nu toe mooi weer geweest. Een seizoe,n verder en je voelt het feilloos aan. En de adviezen van Ellen opvolgen. Succes!!

  3. Hihi hier na twee jaar nog steeds zo en niet alleen met het weer hoor. Mijn zoontje heeft een hekel aan regen dus die herinnert me er gelukkiger wel aan om altijd een plu mee te nemen.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close