Ben jij in het bezit van een boot of heb jij net jouw vaarbewijs gehaald en ben je van plan om een boot te gaan kopen? Een boot is geen kleine aankoop, dus het is verstandig om je boot meteen goed te verzekeren tegen eventuele schade of diefstal. Waar sluit je een verzekering af voor je boot en waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een bepaalde verzekering? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Is een verzekering voor je boot echt nodig? 

Misschien twijfel je of een verzekering voor uw boot echt nodig is. Dan kunnen we ons voorstellen, het kost je immers weer maandelijks wat extra geld. Toch kan het nooit kwaad om een luxe bezit als een boot goed te verzekeren. Je wil immers niet nogmaals voor hoge kosten komen te staan, mocht de boot beschadigd raken of gestolen worden. Om die reden raden we iedereen altijd aan om een nieuwe boot te verzekeren. Ook kan er op het water natuurlijk een ongeluk gebeuren, zoals een aanvaring met een andere boot. Hiervoor moet je verzekerd zijn, net als voor je auto. Een ander risico dat je loopt als jouw boot in een haven ligt, is dat er ingebroken wordt in de boot. Hierdoor kan er schade ontstaan aan het vaartuig. 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering? 

Als je een verzekering af wil gaan sluiten voor je boot, zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten:

  • Een specialist: Sluit de verzekering voor je boot altijd af bij een specialist. Boten zijn namelijk niet te vergelijken met auto’s of andere motorvoertuigen. Mocht er iets gebeuren, dan wil je wel dat het personeel van de verzekeraar verstand heeft van boten en wat er allemaal bij komt kijken. Investeer dus altijd in een specifieke bootverzekering bij een specialist, zodat je altijd een vergoeding krijgt bij schade of een ongeval. 
  • Eigengebrekdekking: Controleer een polis die je wil gaan afsluiten altijd op eigengebrekdekking. Dit is namelijk niet standaard, ook niet bij een specialistische bootverzekering, dus je moet deze altijd extra afsluiten. De eigengebrekdekking verzekert je tegen onverwachte kosten door schade en gebreken aan de boot. 
  • Geen aftrek nieuw voor oud: Let altijd op of je de clausule ‘Geen aftrek nieuw voor oud’ tegenkomt in de polis. De onderdelen op je boot worden steeds minder waard naarmate deze ouder wordt. Als een polis de clausule ‘Geen aftrek nieuw voor oud’ bevat, sluit je hiermee de waardevermindering van die onderdelen uit. Je krijgt bij een claim dus niet de dagwaarde van een onderdeel uitgekeerd, maar de nieuwwaarde van het onderdeel. 

 

Show Full Content
Previous Leer je kindje veilig zwemmen met Swim Essentials
Next Hoe maak je de perfecte trap voor jouw interieur?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close