Gisteren kon je alles lezen over hoe je een keuken van een rommelige bende naar een nette stylisch verantwoorde keuken om kunt toveren. Zoals geschreven is mijn keuken een rommelige bende en moet ik mezelf er echt toezetten om ‘s ochtends de vaatwasser uit te ruimen, anders staat de vaat de hele dag op het aanrecht te wachten totdat het in de vaatwasser geruimd kan worden. Omdat ik mijn stappenplan wel echt een fijne leidraad vond en ik eigenlijk het niet vond kunnen dat ik over een keuken make-over schreef en mijn eigen keuken een rommelige bende was, ging ik aan de slag!

De keuken make-over

Onder het mom van ‘het is ook werk’, bedacht ik dat ik dat dan maar in de tijd moest doen als Liza op school zit. Mijn werktijd dus. Om het eerlijk te houden (en als stok achter de deur) heb ik eerst een voorfoto gemaakt.

keuken make-over
Zo zag de keuken eruit toen ik aan de slag ging. Dit is de chaos na de ochtend rush en ik daarna geen zin meer heb.

Daarna ben ik als een malle gaan ruimen. Dingen die ik niet perse nu in de keuken nodig heb, gingen naar de kast in logeerkamer. Want wat moet je met 3 spaghetti-lepels en nog meer van dat soort ongein? Groente en fruit zijn weer uit de keuken gegaan en staan nu op de kast van het koffiezetapparaat, maar ik denk dat deze uiteindelijk op de eettafel terecht komen. Verder ruimde ik op, haalde ik de vitrages voor de ramen weg en … had ik al gezegd dat ik opgeruimd heb?

Na een goede twee uur doorbikkelen was dit het resultaat

keuken make-over
de na-foto!

Waar kocht ik wat?

keuken make-over

De twee lijstjes voor de kleine raampjes kocht ik een tijdje geleden voor een euro in de uitverkoopbak van de Kik. De potjes voor de grote snijplank van Ikea komen bij mijn tante vandaan. De kippetjes kreeg ik van mijn moeder en het onderbord kocht ik laatst toevallig bij de Action omdat ik meer richting een groen interieur wilde. Ik ben dus in de keuken losgegaan met het groen en mijn woonkamer blijft nog even zoals hij is denk ik. De theedoeken kocht ik wel nieuw, omdat het zo goed bij de nieuwe keuken past, bij de Aldi.

Floris hield zijn hart vast toen ik hem vertelde dat ik de keuken verbouwd had, maar hij vond het heel mooi. Vooral de lijstjes bij de ramen waren een succes. De grote vraag die blijft; hoelang houden we het netjes en opgeruimd? Ik houd jullie op de hoogte!

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Weg met die rommelige keuken!
Next Eindelijk! Een kijkje in mijn werkkamer

2 thoughts on “Keuken make-over!

    1. Ze stonden steeds wel in de keuken, alleen dan zonder nut. Nu heb ik er uien en knoflook in gedaan. Staat helemaal leuk!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: