Kleur heeft een grote invloed op de sfeer in je woning. Warme kleuren zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude en kleurrijke tinten een frisse en levendige indruk creëren. Nu het nieuwe jaar is aangebroken is het tijd om te kijken naar de kleurentrends voor 2016. Laat je inspireren!

Kleurentrends 2016

Okergoud

Wist je dat okergoud, een chique, prachtige kleur met veel karakter, dé nieuwe kleur van 2016 is? Het is een logische opvolging van de kleur die we in 2015 veel tegenkwamen in het interieur; copper orange. Okergoud staat voor een kruispunt van twee tijdperken. De kleur is geïnspireerd door een groter idee in 2016: ‘Looking both ways’. Voor het design van de toekomst kijken we graag naar tradities aan de ene kant en moderne innovatie aan de andere kant.

Dit jaar wordt er voor woonaccessoires al veel gebruik gemaakt van goudtinten, maar het komende jaar zien we vooral de warme variant okergoud terug in het interieur. Hieronder laten we nog twee trends op het gebied van kleur in je interieur zien die je goed kunt combineren met dé kleur van 2016.

lovethat 1
Bron Pinterest 

Natuur- en aardetinten

Afgelopen jaar zagen we de trend ‘back to nature’ al veel, in 2016 wordt deze trend doorgezet. Een trend waarin we de natuur in huis brengen en zien dat de eerlijke en robuuste materialen weer helemaal in zijn! Benadruk het natuurlijke gevoel met grof stucwerk. Een stukadoor kost gemiddeld € 12 – € 23 per m2. Deze ‘back to nature’ trend heeft ook invloed op de kleuren van volgend jaar. Natuur- en aardetinten blijven namelijk toonaangevende kleuren voor je interieur, denk hierbij aan terracotta, zandkleuren, warme grijstinten en blauw/groene tinten. Deze kleuren hebben een rustgevend effect. Bij groen moet je denken aan flessengroen of het diepe, warme mosgroen. Voorkeur voor blauw? Kies voor een donkere of juist hele lichte kleur blauw. Aardetinten gaan goed samen met zowel antieke als moderne, strakke meubels.

Bron Pinterest
Bron Pinterest

Poeder- en huidskleuren

Ook signaleer je veel kleuren die een serene, neutrale uitstraling hebben volgend jaar veel in het interieur. Denk hierbij aan pastelkleuren, poederkleuren en huidskleuren. Ook deze kleuren hebben een prachtige, rustgevende uitstraling. Ze werken erg goed bij zachte en aaibare woonaccessoires zoals kussens of kleden. Maak deze rustige kleuren krachtig door ze te combineren met een donkere accentkleur zoals antraciet.

Zowel de trend natuur- en aardetinten als de trend poeder- en huidskleuren zijn goed te combineren met okergoud. Kies je ervoor om de wanden van één van de trendy kleuren te voorzien? Laat je dan door een schilder adviseren over de diverse kleurcombinaties. De kosten voor schilderen vallen wel iets hoger uit dan je accessoires aanpassen, maar zorgt wel voor een mooi geheel.

lovethat 2
bron Pinterest

 

Show Full Content

About Author View Posts

gastblogger

Dit artikel werd geschreven door een gastblogger. Wil jij ook een keer een gastblog schrijven over wat jij echt als superleuk hebt ervaren? Neem dan contact met ons op!

Previous Eva rockt deze muts nog steeds!
Next Ik beken! Ik kijk Wie is de Mol voor spek en bonen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close