De laatste tijd kom ik veel plaatjes tegen van nagellak in water en daarna prachtig gelakte nagels. Nee, dit artikel gaat niet over nagellakken. Ik ben al blij dat ik soms mijn nagels kan knippen, bijten van mijn nagels gebeurt nog helaas te vaak. Ik ben ook geen tuttebel. Draag nooit make-up, mijn haren moeten nodig geknipt worden om nog maar te zwijgen over het kleuren. Dat ik vandaag de dag dan ook nagellak in huis heb is vooral toeval.

IMG_8537Een lege pot, de flesjes nagellak en een bak met water. Daarmee gingen we vandaag aan de slag. Het was de bedoeling dat we de glazen pot een marmer-effect zouden geven door de nagellak. Eerst maar eens die oude nagellak in het water gieten. Dat was nog niet zo makkelijk, maar druppel voor druppel kwam er toch wat uit. Af en toe peurden we wat in het potje om er meer uit te krijgen. Toen er heel wat nagellak in het water verspreid lag, deed Eva de pot in het water. Het effect was gelijk zichtbaar. Een laag nagellak, lastig uit te leggen, plakte aan de pot vast. Het was wel gelijk tof. Alleen nu hadden we maar 1 kant gedaan. Weer deden we nagellak in de bak met water en daarna doopten we de andere delen in het water.We konden het resultaat gelijk zien, maar onze glazen pot moest nog wel even drogen.

Zoals de paarse kleur is uitgewaaierd, ik denk dat dat het mooiste is.
Zoals de paarse kleur is uitgewaaierd, ik denk dat dat het mooiste is.

IMG_8561Dit is leuk en eenvoudig om te doen. Ik zou zeggen; ga naar de Action of koop goedkope nagellak en je kunt altijd snel en eenvoudig iets leuks maken. Kies wel voor wat hippere kleuren, de kleuren die ik in huis had zijn wel een beetje saai. Voor de volgende keer kunnen we denk ik ook beter de nagellak nog een beetje meer verspreiden, nu hebben we van die gekke stippen op de pot!
Je hebt natuurlijk geen pot nodig om deze techniek te gebruiken. Je kunt ook een witte mok versieren of notitiekaarten. Je kunt met nagellak hele patronen in het water maken en die kopieer je eenvoudig op je item naar keuze. Easy peasy!

>> Bekijk meer nagellakknutsels op onze Pinterestpagina

Show Full Content
Previous Wij daalden de Breitenberg af in het Oostenrijkse Dorbirn
Next Sint Maarten en nog veel meer! Weekoverzicht

6 thoughts on “Knutselen met nagellak, we love it!

  1. Probeer het volgende keer eens met warm water…. Ik dacht dat de nagellak dan iets vloeibaarder zou worden. Staat ook nog steeds op mijn lijstje om te proberen. Leuk

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close