Afgelopen week wilde Eva ineens koekjes bakken. Nou vond ik dat een prima idee, het regende en ze zaten anders toch alleen maar te zeuren of ze mochten gamen of Netflixen. Ik zocht een gemakkelijk recept uit en liet ze hun gang gaan.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Nee helemaal niet! Onvoorstelbaar makkelijk was het! Natuurlijk hielp ik ze bij de hoeveelheden en een beetje globaal hoe en wat, maar uiteindelijk deden ze het helemaal zelf en was ik de meest relaxte moeder ever!

Het wordt echt makkelijker!

Eva is 8 en Liza is 4. Eva is degene die het liefste met koekjes decoreren begint, in plaats van met deeg maken en Liza kan zich heel lang op iets concentreren. Samen konden ze dit verbazingwekkend goed. Natuurlijk moesten ze zich eerst aankleden. Met een schort en koksmuts op, waren ze er helemaal klaar voor. Ik zorgde ervoor dat alles klaar stond. Samen zorgden we voor de juiste hoeveelheden. Eva mixte en Liza deed alles in de kom. Een teamwork van heb-ik-jou-daar! Ondertussen maakte ik ook nog even onze kerstkaart 2018 . 

Jaren was het ondenkbaar om koekjes te bakken met mijn meiden, zonder ruzie of stress. Het kon gewoon niet. Het was altijd direct een troep. Eva begon al met decoratie terwijl er geen deeg was en Liza accepteerde haar ‘plaats’ ook niet. Inmiddels hebben ze een goede weg in samenwerken gevonden. Eva heeft veel meer rust in haar lijf en weet inmiddels dat niet alles in een minuut klaar kan zijn en Liza geeft Eva de ruimte om tevreden haar ding te doen en werkt ondertussen gestaag verder en zorgt ervoor dat ik haar taken geef, waar ik haar eigenlijk te klein voor dacht. Het wordt dus echt makkelijker. Ik hoef geen politie-agent meer te spelen, ik hoef alleen maar begeleider te zijn. Wat is dat leuk


Koekjes gemaakt in volledige harmonie

Liza kan natuurlijk veel meer dan ik dacht, dus wogen we samen suiker en meel af. Het eerste ei werd door mij gebroken, maar het tweede ei was toch echt voor haar. Zij was verantwoordelijk voor de ingrediënten in de kom doen en Eva mixte alles netjes door elkaar. Nadat het deeg klaar was en een uur had gerust, gingen ze aan de slag met de deegroller. Geen idee waar ze dat geleerd hadden, maar ik heb zelf nog nooit zo’n plat deeg gemaakt. En gestaag werkten ze door totdat vrijwel al het deeg uitgestoken was. Daarna moest het tien minuten in de oven en moesten ze even wachten totdat ze het mochten versieren. Ook dat ging zonder problemen en nu hebben we een koekjestrommel vol koekjes. Niet alleen heerlijke koekjes, maar ook koekjes die in volledige harmonie gemaakt zijn. En dat is wel echt de kers op de taart of the icing on the cake. 😉

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Fijne feestdagen!
Next Mannencadeaus!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close