Mijn tuin is een heel mooi groen veld van veraf. Van dichtbij is het helaas niet zo mooi. Grassprieten worden namelijk afgewisseld met klaver, ander onkruid, madeliefjes, paddestoelen en paardebloemen. Paddestoelen en bloemetjes haal je met de grasmaaier natuurlijk gewoon weg, het onkruid blijft en breidt zich langzaam maar zeker uit.

Ik ben fan van gras, ik ben geen fan van onkruid. Niet alleen omdat het er niet hoort, maar meer omdat het beesten aantrekt die ik niet in mijn tuintje wil hebben. Ik wil niet in mijn tuin liggen met zoemende bijen, wespen en steekvliegen. Nee, als ik in mijn tuin lig dan wil ik geen ongedierte horen! Hahaha.

De oplossing voor ieder grasprobleem: Kunstgras!

Hoe zou het toch zijn als je in de hele tuin kunstgras hebt liggen. Ideaal! Je hoeft niet meer te maaien, je hebt geen onkruid meer dat er doorheen komt en het blijft altijd groen.
Wat ik dan weer niet wist is dat je kunstgras in verschillende vormen kunt kopen. Je hebt natuurlijk gras waar amper op gelopen wordt, gras dat niet zo intensief gebruik wordt en eventueel nog extra zacht moet aanvoelen, gras dat wel intensief gebruikt wordt. De vezels die in een bepaalde vorm zijn gemaakt, de W-vorm voor intensief gebruik, de C en E vorm voor matig tot intensief gebruik en de Flat-vorm wanneer het er alleen maar mooi moet uitzien.
kantopsluiting-rond

Veilig kunstgras: geen gevaarlijke korrels tussen het kunstgras thuis

Best wel een issue de laatste tijd zijn de rubberen korrels tussen het kunstgras. Wanneer je kunstgras op de website van Tuinenkunstgras.nl koopt, dan weet je zeker dat je geen korrels tussen je gras geleverd krijgt. Nee, zij werken met kwartszand als infill voor het kunstgras. Dit speciale zand heeft een ronde korrel waardoor het eenvoudig wordt ingeveegd en is absoluut veilig voor mens, dier en het milieu. Een goed gevoel dus. En nogmaals; de rubberen korrels worden alleen op voetbalvelden gebruikt 😉

Show Full Content
Previous Een bezoekje aan het tipidorf in Berneck
Next Niet Groot – de webwinkel voor jouw kleintje en jezelf

2 thoughts on “Veilig kunstgras, kan dat? Jazeker!

  1. Voor mij is kunstgras gern optie. Ik wil graag een tuin, die ook voor bv egels fijn is. Het is niet zo moeilijk, om je gras onkruidvrij te krijgen. Wespen enz blijven in de zomer heus niet uit jouw buurt omdat er kunstgras ligt hoor…
    Kunstspul is er al genoeg, geef mij maar puur natuur!

  2. Hallo Marlieke
    Nein! Kunstrasen ist sicher keine Option. Wo sollen denn die natürlichen Garten-Mitbewohner hin? Ich freue ,ich über das rascheln der Igel und das summen der Insekten.
    Kunstrasen gehört nur auf Balkone und Terrassen, nicht auf die Erde.
    Grüess Pascale

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close