Laminaat is al jarenlang een topper qua vloerbedekking. Waar de eerste laminaatplanken nog wat plasticachtig waren, is dat tegenwoordig echt niet meer het geval. Sterker nog: mooi laminaat is niet van echt hout te onderscheiden.

Laminaat online kopen

Omdat zelf leggen van een laminaatvloer vele malen makkelijker is dan het leggen van een echte houten vloer, is dat een pluspunt. Maar wist je dat laminaat online kopen ook steeds makkelijker wordt? Je hoeft echt niet naar allerlei winkels voor vergelijkend warenonderzoek. Welnee, laminaat koop je gewoon vanaf je eigen luie bank. En het leuke is, het maakt ook helemaal niet uit waar je woont. Zelfs vanuit het buitenland kun je eenvoudig laminaat online kopen.

Antiallergisch en hartstikke hygiënisch

Naast dat een laminaatvloer steeds meer op een echte houten vloer lijkt, is hij ook nog eens heel eenvoudig in onderhoud. Echt hout moet je zo af en toe lakken of in de olie zetten. Bij laminaat kun je volstaan met een dweil. Dit komt omdat de toplaag van kunststof is. Dat makkelijke schoonmaken kun je omzetten in positief nieuws: laminaat is antiallergisch en hartstikke hygiënisch. Oké, je ziet elk vuiltje erop, maar is dat niet heel geruststellend? Dat betekent namelijk dat datzelfde vuiltje ook onzichtbaar op een andere vloer zou liggen.

Nét echt, maar echt geen nadelen?

Een laminaatvloer is vaak niet van echt te onderscheiden, maar eerlijk is eerlijk, het ís niet echt. Als er een beschadiging aan de vloer is – toegegeven, dat gebeurt niet snel – dan kun je het niet met een schuurpapiertje oplossen. Repareren van een laminaatvloer is dus wel een dingetje. Ook is het nog steeds wel zo dat met hakken op een laminaatvloer lopen nogal gehorig is. Maar wie zijn lekkere warme pantoffels aantrekt, heeft ook daar geen last van.

Combineer verschillende soorten

Of je nu besluit laminaat online te kopen of ervoor een woonwinkel te bezoeken, de keuze is enorm. Laminaat kun je echt in ontzettend veel varianten kopen. In eiken- of grenenkleur bijvoorbeeld, maar ook in kleuren die niks met hout te maken hebben. Als je kiest voor planken met exact dezelfde dikte, dan kun je zelfs heel leuk de verschillende planken met elkaar combineren. Bijvoorbeeld door de woonkamer een eikenkleurig geheel te geven en de keuken te voorzien van een leuk tegelpatroonprintje. Zo lijkt de woonkamer van hout en de keuken van stenen plavuizen. Echt, maar dan anders…

 

Coverbeeld: laminaat via shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Boor | Een week van besef
Next Nieuwe bril met meekleurende glazen via Polette

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: