Heb je vaak last van zichtbare wallen onder je ogen? Als je regelmatig slecht slaapt, kun je er helaas weinig tegen doen dat je wallen krijgt. Toch kun je ook last hebben van wallen als je voor je gevoel gewoon een goede nachtrust hebt gehad. Wallen kunnen namelijk meerdere oorzaken hebben. Gelukkig kun je er wel voor zorgen dat de wallen minder goed zichtbaar zijn. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen tegen wallen onder je ogen!

Wallen tegengaan met theezakjes, ijsblokjes en komkommer

Heb je wallen onder je ogen? Dan wil je hier natuurlijk het liefst vanaf voordat je naar je werk moet. Het ziet er immers niet altijd even representatief uit. De meest populaire manier om wallen te verminderen is het gebruiken van theezakjes, het liefst van kamillethee. Je legt de gebruikte theezakjes in de koelkast en legt ze eenmaal gekoeld minimaal 10 minuten onder je ogen. Dit gaat de vochtophoping onder je ogen tegen, waardoor de wallen minder zichtbaar worden. Je kunt dit ook doen met ijsblokjes of gekoelde schijfjes komkommer. 

Wallen tegengaan met een massage

Een andere manier om wallen onder je ogen te verminderen, is het masseren van je gezicht. Je kunt de vochtophoping onder je ogen namelijk wegmasseren. Zorg er altijd voor dat je van binnen naar buiten masseert. Zet een zachte druk op de wallen en schuif telkens een beetje op. Sluit een massage af met ronddraaiende bewegingen op je slapen. Je kunt ervoor kiezen om te masseren met een paar druppels amandelolie. Deze olie zit namelijk vol met vitaminen en mineralen die goed zijn voor je huid. Het masseren van je gezicht helpt ook om rimpels tegen te gaan!

Vocht goed afvoeren

Om wallen tegen te gaan, is het aan te raden om minimaal 1,5 liter water te drinken per dag. Hiermee zorg je namelijk dat het vocht in je lichaam sneller af wordt gevoerd, dus ook het vocht dat zich ophoopt onder je ogen. Let daarnaast op hoeveel zout je per dag binnenkrijgt. Zout zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam meer vocht vasthoudt, waardoor je onder andere meer kans hebt op wallen. Daarnaast is te veel zout sowieso niet goed voor je, dus het kan nooit kwaad om de inname hiervan wat te minderen. Het is ook verstandig om minder alcohol te drinken als je wallen tegen wil gaan. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam en zorgt ervoor dat de kwaliteit van je slaap minder wordt. Een grotere kans op wallen onder je ogen dus. 

Wallen wegwerken

Heb je toch last van wallen en wil je deze wegwerken, dan kan je eventueel make-up of een anti wallen onder ogen creme gebruiken. Ook een goede crème voor het gezicht of een vochtinbrengend serum kan goed helpen tegen wallen. 

Show Full Content
Previous Moeite met je ramen schoonmaken: zo pak je dat het beste aan!
Next Je kleine badkamer opnieuw inrichten? Gebruik onze 5 tips!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close