Sinds we in Zwitserland wonen kook ik veel meer, uitgebreider en eerlijk gezegd: veel lekkerder. Pakjes en zakjes gebruik ik nog steeds hoor, maar er is veel minder aanbod hier. Heel veel maak ik dus zelf. Uit kookboeken, vanaf websites en uit mijn hoofd en dat zelf maken, dat bevalt me wel!

Zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaatjes zijn natuurlijk superlekker. Helaas alleen hier niet in pot te vinden. Aan de andere kant vind ik die tomaatjes uit pot ook wel heel vettig. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Wel lekker, maar je krijgt er van die vieze handen van. Toch had ik trek ik zongedroogde tomaatjes. In het kookboek Sterren van de Hemel van Larisse van der Haar-Buijze staan behalve complete avondmaaltijden, ook heerlijke bijgerechten. Waaronder een recept voor zongedroogde tomaatjes. Dus ik ging aan de slag!

Nadat ik de kleine tomaatjes had gehalveerd en op een bakblik had gelegd, maakte ik de dressing voor er overheen Nadat ik de kleine tomaatjes had gehalveerd en op een bakblik had gelegd, maakte ik de dressing voor er overheen

Na drie lepels goede olijfolie, ging er een goede lepel van een potje 'fanalen' in een 2 tenen knoflook. Na drie lepels goede olijfolie, ging er een goede lepel van een potje ‘vanalles’ in, 2 tenen knoflook en een lepel tijm. De knoflookpers komt bij RostiMepal vandaan. Ik vind het een fijn ding, alhoewel de pers niet altijd heel gemakkelijk schoon te maken is.

Ik smeerde de tomaten er rijkelijk mee in en zo konden ze de voorverwarmd oven in. . 2 uur op 95 graden.
Ik smeerde de tomaten er rijkelijk mee in en zo konden ze de voorverwarmd oven in. 2 uur op 95 graden.

Zo kwamen de tomaatjes na ruim twee uur de oven uit.
Zo kwamen de tomaatjes na twee uur de oven uit.

En ze waren zo lekker!!! En ze waren zo lekker!!!

Prima als bijgerecht of in een gerecht

De tomaatjes waren echt superlekker. Heerlijk gekruid, niet te olie-achtig, maar wel met een heerlijke zomerse smaak. Kortom; een superlekkere en eenvoudige manier om zongedroogde tomaatjes zelf te maken en je kunt er natuurlijk enorm mee variëren. Want het is lekker als bijgerecht bij de barbecue, maar ook in een gerecht zoals wij hadden. Dat laat ik later zien!

Sterren van de Hemel

Het boek Sterren van de Hemel van Larisse van der Haar-Buijze is echt een compleet kookboek. Van de lekkerste taarten tot ontbijtjes, gehaktbalen, vis, koken op hout en ga zo maar door. Mijn vader die hier nu is, neemt het boek het liefste mee naar huis en als ik er niet zoveel uit kook, dan had hij het zo van me gekregen. Helaas heeft hij pech. Want dit kookboek wordt gebruikt!

Show Full Content
Previous Avonden met een gouden randje
Next Lekker! Spätzli met gegrilde groenten

4 thoughts on “Lekker! Zongedroogde tomaatjes

      1. Ja! Maar daarvoor was het te kort dag en wat dacht je van al die insecten hier? Brrr… Nog even bedenken hoe ik dat moet doen, staat wel op het lijstje om ooit te doen. Een nieuwe keuken en een oven die het doet straks, super! Wat zal jij gaan koken ?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close