Kinderen en iPads, het blijft een moeilijke keuze. Wanneer is het gebruik goed, wanneer wordt het teveel. Ik probeer het me niet zo moeilijk te maken. Als ik om 6 uur ‘s ochtends nog wil blijven liggen, dan krijgt Eva de iPad mee naar haar bed. Vaak komt ze dan een uur later me wakker maken, dan is ze er wel klaar mee. De rest van de dag blijft de iPad echt uit en om de verleiding niet te groot te maken, ligt hij dan ook boven. Ligt de iPad beneden dan komt hij wel weer rond etenstijd of als het dametje echt moe is, tevoorschijn. Uiteindelijk denk ik dat we wel een goede balans hebben in huis wat betreft die iPad. Voordat jullie denken dat ik een supermoeder ben ofzo. Dat ben ik niet. De iPad gaat natuurlijk ook gewoon mee als we uiteten gaan en tijdens lange autoritten op vakantie. Laten we wel wezen, het is een ideaal ding op het moment dat je klaar bent met entertainen, klaar bent met de herrie om je heen of gewoon op je gemak wilt koken.

Niet alleen maar Telekids of Zappelin

Wat ik wel belangrijk vind, is dat Eva niet alleen maar naar Telekids of Zappelin kijkt. Hoewel ze uiteraard wel alle afleveringen van Chloe’s Closet en Ernst, Bobbie en de rest uit haar hoofd kent en de liedjes, die door Zappelins’ Nienke samen met Cor Bakker worden gespeeld, uit volle borst meezingt. Ik download graag apps zoals die van Nijntje waarbij ze moet luisteren en opdrachten moet uitvoeren. Dora, waardoor ze al vroeg doorhad hoe je memory moest spelen  Maar ook de apps van Studio 100 met verhalen en puzzels van Kabouter Plop (of Mega Mindy). Sinds Eva een beetje met die iPad aan de gang is, download ik zelfs met liefde de (betaalde en gratis) apps van Juf Jannie. Juf Jannie leert kinderen al van jongs af aan via verschillende apps kinderen om te gaan met taal. Zo leerde Eva haar woordenschat te vergroten met de apps Juf Jannie en De Zee en De Kinderboerderij. Inmiddels is Eva bezig met letters en gedreven dat ze hiermee is. Laatst hoorde ik haar zeggen: “Maar ik ken de ‘buhhh’ toch nog helemaal niet?” Bij de app ‘Letters leren lezen’ worden de letters zo geschreven en uitgesproken zoals het op de basisschool geleerd wordt. Zo leer ik er ook nog wat van!

jufjannie

De app Letters leren lezen laat de kinderen kennis maken met letters en klanken, maar ze leren ook te luisteren naar de klanken en uiteindelijk leert het kind ook dat alle letters uit een hoofdletter en kleine letter bestaan. Eva vindt op dit moment het zoeken van de letter bij de uitgesproken klank het leukste om te doen en lijntjes trekken tussen de letters. Kortom, deze app is te leuk om niet te downloaden en geeft je kind denk ik ook wel een mooie basis op de basisschool. Het hoeft allemaal nog niet, maar zolang ze zelf de apps uitzoekt laten we haar lekker!

Juf Jannie heeft niet alleen een enorme collectie leuke en leerzame apps ontwikkeld, ook op de website is van alles te vinden. Zo print je gemakkelijk kleurplaten uit of maak je zelf een memory-spel, er worden ook andere apps beschreven en Juf Jannie geeft tips voor de leukste uitstapjes met kinderen. Juist om buiten te doen, want ook buiten spelen blijft voor kids belangrijk!

Show Full Content
Previous Gratis downloads van alfabetletters!
Next Onder moeders paraplu in Portugal

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close