Wij gingen gisteren naar het maïsdoolhof op het Hof van Overveld in Prinsenbeek. Ik zag het toevallig in de online krant van BN de Stem staan en omdat ze voor zondag niet zo’n best weer hadden voorspeld, dacht ik dat we zo’n doolhof wel konden gaan doen als het twee uur droog zou zijn.

Op naar het maïsdoolhof!

En het bleek ‘s ochtends dat het weer lang niet zo slecht was als ze hadden voorspeld. Na een laat ontbijt gingen we dan ook met mijn ouders en broer Thomas richting het maïsveld. Ieder jaar is er een nieuw thema en dit jaar is er gekozen voor Mondriaan. Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat het tijdschrift Stijl uitkwam, waarbij Mondriaan een van de belangrijkste leden was.

Na een hartelijk welkom kregen we de werking van het doolhof uitgelegd. We waren allemaal nog nooit in een maïsdoolhof geweest. We dachten volgens mij dat we wat in het midden moesten vinden of de uitgang, maar niks bleek minder waar. We moesten in het doolhof op zoek naar (kleine) paaltjes waar letters op stonden en met die letters moesten we dan weer een woord vormen. Het was dus het plan om actief in het doolhof te lopen!

Nadat we een half uur hadden gewandeld en geen paaltje hadden gevonden, besloten we om de envelop met aanwijzingen te open. Daar bleek wel uit dat we het echt anders moesten aanpakken. Uiteindelijk moesten we het hele doolhof doorlopen om alle letters te vinden. Zelfs met de aanwijzingen nog wel een uitdaging, maar wel heel erg leuk om te doen.

Aanrader voor in deze zomervakantie

Ik vond dit maïsdoolhof echt een aanrader voor een redelijk korte activiteit in de vakantie. Je bent lekker buiten, je moet je hoofd gebruiken en het is echt supergezellig om het met de familie te doen. Voor 5 euro per persoon (kinderen tot 4 jaar zijn gratis) heb je een leuke tijd. We waren gelukkig net op tijd uit het doolhof, want toen begon het toch te regenen! Het Hof van Overveld is ook een minicamping met onder andere een Minigolf XL baan en een Jeu de boules baan. Er is een groot terras, maar bij regen kan je ook binnenzitten. En goh, wat was het goedkoop! 3 ijsjes, 2 koffie en 2 gevulde koeken voor nog geen 10 euro. Dit soort prijzen vind je niet in Zwitserland hoor 🙂

Show Full Content
Previous Veilig in Nederland aangekomen
Next Onze eerste dag op Parc Sandur in Emmen

1 thought on “Leuk uitje voor de zomer: het maïsdoolhof!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d