De afgelopen weken ben ik fervent Podcast-luisteraar geworden. Vroeger hoorde ik natuurlijk wel van een paar mensen over podcasts, maar wat moet je ermee? Een podcast is toch gewoon een veredelde radio-uitzending? Dacht ik. En toch, begon ik een maand geleden met luisteren. Want hoewel het inderdaad niet meer dan een veredelde radio-uitzending is, zijn sommige podcasts toch wel mega interessant.

Waarom luister je een podcast?

Je luistert een podcast omdat je tijd hebt, die je nuttig wilt besteden. Dat kan zijn als je aan het sporten bent, als je in de trein zit, als je aan het wachten bent op een afspraak of als je bijvoorbeeld zoals ik, de ochtend begint met de hond uitlaten.

Je luistert naar een podcast omdat je je kennis wilt vergroten of andere meningen over een onderwerp wilt horen. Ik zie podcasts als een grote discovery channel, waarbij kennis gratis wordt overgedragen. Zo kan je de achtergronden van het nieuws beluisteren, maar ook je kennis over marketing of fotografie vergroten.

Je luistert naar een podcasts omdat je meegezogen wilt worden in spannende verhalen. Want er zijn toch heel wat spannende podcasts te beluisteren!

Hoe luister je naar podcasts?

Je kunt podcasts luisteren via de website van de podcast zelf. Maar het is natuurlijk veel handiger omdat via je je telefoon/tablet te luisteren. Bij Apple luister je via de app ‘Podcasts’ die standaard op je iPhone of iPad zit. Met een Android telefoon/tablet download je de app ‘Pocket Casts’.

Mijn favoriete podcasts

Ik luister nog niet zo heel lang naar podcasts en niet iedere podcast vind ik even goed. Maar er zijn na deze paar weken wel een paar uitzendingen die zeker de moeite waard zijn en ik jullie graag wil delen.

De brand in het landhuis

In deze zesdelige serie krijg je een onderzoek te horen naar de brand in het landhuis. Een keispannende podcast, waarbij je na iedere aflevering gauw verder wilt luisteren naar het volgende deel.

Lees meer over de brand in het landhuis en download de podcasts

NuZakelijk praat met Emilie Sobels

Soms kom ik erachter dat ik al veel te lang uit Nederland ben en na de podcasts met Emilie Sobels, baalde ik ervan dat ik geen deel uit maak van deze stoere community met ondernemende vrouwen. Ik heb met zoveel interesse geluisterd naar wat zij te vertellen heeft. Een dikke aanrader dus.

Luister hier naar de podcasts van NuZakelijk met Emilie Sobels

Master your Mindset – Michael Pilarczyk praat over familiesystemen

Met interesse luister ik de podcasts van Master Your Mindset, in eerste instantie moest ik er wel inkomen. De toon is langzamer dan ik gewend ben, minder sprankelend of motiverend dan ik graag hoor, maar daardoor blijf je uiteindelijk denk ik wel luisteren. De aflevering over familiesystemen met familiesystemen-expert van Els van Steijn (nummer 77) was eentje waar ik nog lang over na heb gedacht.

Luister hier naar de Master your MIndset Podcast over familiesystemen

Namarama show

Mijn laatste ontdekking is de podcast-show van Floris Hülsmann, Namarama. Oorspronkelijk kom ik uit de marketing-communicatiewereld en ik ben nog steeds geïnteresseerd in alles wat ermee te maken heeft. In de show van Namarama luister je naar experts die graag hun visie delen op hun vakgebied. Ik kan geen podcast uitkiezen, want ik vond tot nu toe alle 4 de interviews interessant!

Hier luister je naar de podcasts van Namarama

Luister jij naar podcasts? Zo ja, heb je dan nog tips voor me?

Headerfoto – podcasts – door Shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Het eerste jaar met Jones
Next ‘De klokkenluider van Rotterdam’

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: