Heb jij kerstkaarten verstuurd, maar zoek nog een originele manier om al je vrienden en contacten op social media ook nog fijne feestdagen te wensen? Dan heb ik nu een leuke oplossing voor je! Ik maakte namelijk in de stijl van onze kerstkaart een klein filmpje voor op social media. Dit filmpje upload je gemakkelijk naar Facebook, Twitter en Instagram of laat je eenvoudig delen via de app Flipagram die ik gebruikte. Vandaag vertel ik je hoe ik onze kerstkaart voor social media heb gemaakt.

Onze kerstkaart voor social media

Hoe maakte ik deze kerstkaart?

  • Voor dit filmpje maakte ik gebruik van de apps RhonnaDesign en Flipagram. Gewoon omdat dat een stuk sneller en eenvoudiger werkte en voor de mensen die niet zo handig met fotoprogramma’s zijn, zijn deze apps ook een stuk fijner.
  • Onze kerstkaart heb ik zelf gemaakt en die stuurde ik door naar mijn telefoon. Dat werd mijn uitgangspunt!
kerstkaart voor social media
De basis voor onze kerstkaart voor op social media
  • In de app RhonnaDesign maakte ik 9 verschillende plaatjes. Ik zorgde ervoor dat ik de achtergrond hetzelfde hield en alleen de tekst steeds veranderde. Zo krijg je eenheid en in ons geval vond ik dit mooier. In het andere artikel over originele kerstkaarten voor Facebook  zie je een ander voorbeeld van plaatjes die ik Rhonnadesign maakte.
  • Deze 9 plaatjes uploadde ik in de app Flipagram en ik zorgde ervoor dat hij zo rond de 15 seconden duurt. Zo kan je je kaart ook in Instagram uploaden. Daarna koos ik een liedje voor erbij uit.
  • In Flipagram kan je ervoor kiezen om gelijk je filmpje online te publiceren. Maar als je eenmaal op ‘klaar’ hebt gedrukt, staat hij ook op je telefoon (of tablet).

Dan rest je nu je kerstkaart alleen nog maar het delen op social media en dan wens ik je bij deze:

Hele fijne kerstdagen!

Show Full Content
Previous Hoe gezellig is het bij jullie in bed?
Next Ons Zwitserleven, de laatste loodjes van 2015

1 thought on “Maak vandaag nog een originele kerstkaart voor social media

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close