Vroeger verslond ik heel wat boeken en in de tijd is er niet veel veranderd, alleen het feit dat ik geen fysieke boeken meer lees. Mijn boekenkast is naast wat studieboeken, vooral een digitale aangelegenheid. Ik kan je zeggen dat dat heel wat ruimte in huis scheelt!

Voor de kinderen hebben we natuurlijk alle mogelijke kinderboeken. Van heel wat Nijntjes en Jip & Janneke tot Dikkie Dik, Disney-verzamelboeken en een stapel oude en nieuwe Gouden Boekjes. Ik geniet van het voorlezen, maar besef me ook dat deze boeken eindig zijn. Eva wordt vijf en is straks ook wel toe aan andere boeken. Boeken die ze zelf misschien kan gaan lezen of waar ik haar mee kan helpen om te lezen. Kortom, er moeten straks toch echt wat andere boekjes gekocht worden.

Telekids Boeken voor op je tablet

En toen kwam ik op de website telekidsboeken.nl Uit de koker van Telekids en Elly’s Choice is dit Telekids Boeken ontstaan om kinderen voor slechts 2,99 per maand 10 geselecteerde kinder e-boeken te laten downloaden. Nou ja, kinderen. Jij kan dus voor je kinderen 10 e-boeken downloaden. Tien boeken voor diverse leeftijden; 3 tot 6 jaar, 6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar. En wat voor een boeken! Deze maand (mei) kan je De Boskampi’s, Dolfje Weerwolfje, Kilometers Cola en Knetterende Ruzie, Mzzlmeiden deel 1, Krullen en Blubbershampoo, Het vliegende schaap, Superhelden, Het letterwinkeltje, Ga je mee op reis en Het grote boek van Saskia en Jeroen downloaden.

Een screenshot van de downloadpagina
Een screenshot van de downloadpagina

Hoe gaat het dan?

Voor 2,99 per maand kan je 10 boeken per maand downloaden. Betalen gaat eenvoudig (per jaar) via Ideal of Creditcard. Je logt in en binnen enkele kliks download je de 10 boeken van die maand. De gedownloade boeken zijn van jou en kan je dus altijd en op ieder apparaat (e-reader, tablet, computer) lezen. De boeken worden voorzien van jouw eigen naam, waardoor bij illegale verspreiding het boek altijd terug te herleiden is naar jou (een goede beveiliging als je het mij vraagt!).

Lezen op tablet

Ileess het niet erg om mijn kinderen te laten lezen op tablet of via een e-reader? Ik vind van niet. De meeste tablets hebben een zachte stand en de e-readers zijn natuurlijk ook gewoon net echte boeken. In het Magazine Lees staat een heel stuk over ‘prentenboeken van glas’. De moeite waard om te lezen! En inderdaad wat er staat, de combinatie tussen digitaal en normaal is natuurlijk het beste!

Ik vind zelf boeken lezen en voorlezen op de ipad geen probleem. Eva heeft nog wel eens de neiging om te willen inzoomen, maar dat snapte ze in principe ook wel snel goed.

IMG_1652

Ook een gratis een maand Telekids Boeken uitproberen?

Ik mag een gratis maand vol met de leukste kinderboeken weggeven van Telekids Boeken! Hoe leuk is dat! Laat hieronder een reactie achter (met uiteraard een geldig mailadres) en volgende week trek ik de winnaar. Leuk hè 🙂

Show Full Content
Previous Puppy kopen?
Next 5 redenen waarom ik emigreren kan aanraden

9 thoughts on “Met Telekids boeken heb je altijd een leuk boek om te lezen!

 1. Wij lezen veel boeken maar nooit op de tablet.
  Maar je hebt me wel op een idee gebracht.
  Ik heb het idee dat we de hele dorpsbieb al zo’n beetje hebben gelezen.
  Vraag wel vaak boeken aan voor onszelf en de meiden maar dan moet je toch vaak een tijdje wachten voor ze op te halen zijn.

  groetjes Jen

  1. Ikzelf wel, maar nooit aandacht om buiten een voorleesapp ook daadwerkelijk een kinderboek erop te zetten om voor te lezen.

 2. Wat leuk! Mn kids zijn 7 en 5 jr oud en we wonen in Noorwegen. We hebben ook een deel ‘standaard’ Nederlandse boeken in de kast maar die heb ik nu al 100x voorgelezen en merk dus dat ze daarop uitgekeken raken. Ik zou dit heel graag een maandje willen proberen 🙂
  Groetjes Danielle

  1. Inderdaad een leeftijd dat je nieuwe boeken nodig hebt. Ik kan dit je echt aanraden!

 3. Dat klinkt ontzettend leuk!! Ik heb veel standaard kinderboeken, maar begint een beetje saai te worden. Mijn zoon is 3.5 jaar oud. Groeten Marina

 4. Wij wonen in Nieuw Zeeland en mijn kinderen van 5 en 7 zijn dol op lezen! Het is natuurlijk erg duur om boeken naar NZ te laten opsturen, dus lezen op de iPad is een geweldige oplossing!

  1. Inderdaad, ik vind dit dus echt dé uitkomst voor Nederlanders in het buitenland! (ook voor onszelf trouwens, maar daarover later meer:))

 5. Supergaaf zeg! Lezen en de tablet (mini computer zoals de kids dat noemen) zijn hier helemaal favoriet. Nu de oudste straks naar groep 1 gaat zullen we snel toe zijn aan nieuwe boeken….

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close