‘Kleine fockers’ zal ik mijn kind niet zo snel noemen, maar draken of dramaqueens noem ik ze geregeld. Dat zijn ze toch? Ik kan toch niet de hele dag ‘mijn dochter, mijn scheetje, mijn allesie, mijn prinsesje of gewoon mijn Eva of Liza’ zeggen. Waarom valt de hele wereld dat over de woorden ‘kleine fockers’ van Studio Brussel presentatrice Siskia Schoeters?

Omdat we natuurlijk allemaal het liefste het liefdevolle geheel zien. Het ideale plaatje waarin we allemaal zo liefdevol en vol geluk met elkaar omgaan en geen slecht woord over hebben voor de zwangerschap, de opvoeding en alles wat erbij komt kijken. Bij mij gaat de vlag uit als ik de meiden voor acht uur in bed heb liggen en ik ze ook niet meer hoor. Eindelijk, me-time!  Nee Fockers noem ik ze niet. Maar we hoeven toch ook niet allemaal te doen alsof we ALTIJD de beste ouders van de wereld zijn toch?  Laat staan dat we altijd zijn.

De mindere kanten van het ouderschap

Toch zie je het ineens wel op internet en in de bladen voorbij komen. Het openlijk praten over de mindere kanten van het ouderschap en dan niet over de slapeloze nachten of de poep en piesfase waar je maar niet uit lijkt te komen. Nee, het gaat de laatste tijd op blogs veel over andere serieuze (moeder-)zaken.

De roze wolk die er bij jou niet was en waar eigenlijk nog steeds een taboe omheen hangt (meisje-eigenwijsje.nl). Een te vroeg geboren kindje en wat dat met je doet (Princess-Leia.nl). Het vrij-uit praten over een prenatale of postnatale depressie. Het praten over de weg naar het ouderschap als je alleenstaand bent (bampraat.nl). Maar ook hoe je buik eruit ziet na de zwangerschap (mamakletst.nl). Hoe je leven eruit ziet met deze bloedjes van kinderen (Voormijnkleintje.nl) en hoe je ook zeker aan jezelf moet denken (fantasticmoms.nl). Twijfel je of je überhaupt kinderen wilt, je bent niet alleen (twijfelmoeder.nl) en ik vergeet zeker nog een hoop blogs.

Wij bloggers zijn open over ons leven en gevoelens, ook om zo andere mensen te helpen. Anderen te laten zien dat het leven allemaal niet perfect hoeft te zijn. Dat jij niet perfect hoeft te zijn. Dat je kinderen niet perfect hoeven te zijn. Wij geven handvaten om hiermee om te gaan, maar vragen ook steun aan onze lezers of krijgen onverwacht advies van onze lezers.

Goed, het woord fockers was misschien niet zo goed bedacht van Siskia Schoeters, maar het gaf me wel weer stof voor een leuk artikel!

 

Show Full Content
Previous Meisjesmama voor 1 dag
Next Ik mis blijkbaar een sensor

15 thoughts on “Kleine fockers, zo noem je je kinderen toch niet?

  1. Inderdaad, het geeft jou weer een heel leuk item van de dag!!! Ik vind het woord fockers ook niet echt geslaagd. Goed op ingegaan op de commotie!

  2. Fockers was niet zo slim nee… maar ik zeg ook wel eens trutje of inderdaad dramaqueen… Het is niet alleen maar perfect, geloof zelfs nergens!

    Bedankt voor het (2x!!) vernoemen…

  3. Ik vond het woord ‘fockers’ wel erg grappig en eentje met een dikke knipoog. Vandaag nog op mijn werk hadden we het over onze terrorkinderen. Want dat zijn ze gewoon echt af en toe. En gelukkig hebben wij moeders hier allemaal mee te maken. Kinderen zijn nou eenmaal geen engeltjes toch?!!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close