Mijn jongens van 5 en 11 vertoeven op sommige dagen liever in een Minecraft-wereld dan in de echte wereld. Ze blijven zelfs in de vakantie ook het liefste thuis om buiten te spelen of digitale werelden te bouwen. Totdat ik voorstelde om naar een museum met Minecraft te gaan!

Minecraft at Moti

De opgeladen iPads, de jongens en ik reden vorige week dus naar Breda voor een bezoek aan het Museum of the Image, oftewel MOTI. De entree kost € 7,50 per persoon, maar heb je een museum jaarkaart dan bezoek je het museum gratis.
moti

MOTI heeft 6 zalen met allemaal een eigen identiteit. Gewapend met een speurtocht en een speciaal paspoort liepen we samen een rondje. Het was heel interessant. Ook voor de jongste. We scanden boodschappen, maakten foto’s, losten raadsels op. We bekeken we tapijten en zochten we naar ontbrekende beelden. De speurtochten laten je met andere ogen kijken en het paspoort zorgt voor een interactief element.
image2-2kopie

Speciale server & selfies

In de foyer vonden we Minecraft at the Museum: een speelomgeving ingericht in Minecraft-stijl met 3 MOTI-computers, een mega-scherm en een speciale 3D bril (de Oculus Rift), waarmee je door de digitale wereld van Minecraft kunt lopen. Je kunt een selfie nemen als je favoriete figuur en natuurlijk lekker spelen. Er zijn kleurplaten beschikbaar voor wanneer je iets te lang moet wachten op een vrije computer. Gelukkig hadden wij de iPads mee. Via een speciale code log je in op de server van MOTI en kun je spelen met de andere kinderen in de speciale Minecraft-wereld. Terwijl de jongens zich als een vis in het water voelden, ben ik in het MOTI CAFÉ een heerlijke kop koffie gaan drinken. Voor iedereen is er een poster beschikbaar met op de achterkant handige weetjes, een stukje geschiedenis en tips & trucs. Die hangt bij de jongens al op de slaapkamer natuurlijk.
image5-2

Minecraft heeft nog tot en met 16 januari een eigen plek in MOTI. Echt een aanrader!

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Spelen? Slopen zal je bedoelen!
Next Winactie: De Leukste Kids Hits van 2015

1 thought on “Minecraft at the museum

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close