De wereld wordt steeds kleiner en nu sinds april dit jaar Nederlandse televisie overal in Europa beschikbaar is, is de wereld voor emigranten gelukkig nog een stukje kleiner en de verbinding met Nederland weer een stukje eenvoudiger. Er zijn bij mij weinig dingen die ik uit Nederland mis, maar ik deed tot voor kort wel altijd mijn best om The Voice of Holland via VPN of andere kanalen te kijken. Voor Boer zoekt Vrouw en Wie is de Mol is Uitzending Gemist altijd een uitkomt gebleken, maar net die programma’s van RTL waren altijd jammer dat ik ze niet kon zien.

TV Kijken via NLZIET

Sinds dit weekend ben ik lid van NLziet en ik zit alleen maar Nederlandse tv te kijken! haha het is verschrikkelijk. Ik zag dat Floris op onze spelcomputer een nieuwe app had geïnstalleerd en dat bleek NLziet te zijn. Ik werd eenvoudig lid. Een proefabonnement van een maand kost slechts 1 cent. Daar kon ik het best voor proberen. Daarna kost het je 7,95 per maand (iedere maand opzegbaar). Met NLziet heb je toegang tot 16 Nederlandse zenders en je kunt hiervan alle uitzendingen live bekijken, maar ook uitzendingen terugkijken. Tot nu toe werkt het op al mijn apparaten, maar ik weet eerlijk gezegd niet of er een limiet op zit zoals bij Netflix.

Weer een abonnement?

Het enige dat me een beetje tegenstaat is dat het me weer maandelijks geld kost. Weer 8 euro, Netflix kost natuurlijk ook al 11 euro. Zo blijf je bezig en kijk- en luistergeld in Zwitserland betaal ik ook nog. Dus zo lopen de kosten wel wat op.

Alternatieven

KPN en Ziggo-app

Via de App van KPN en Ziggo kan je ook naar Nederlandse televisie kijken. Je hebt alleen de inloggegevens van iemand nodig. Maar als je die hebt, dan schijnt dat ook goed te werken. Ik heb er echter geen goede ervaringen mee. Bij mij werkte de app van Ziggo vaker niet dan wel en als hij het deed, dan kon ik nog geen live tv kijken

BVN

BVN is alleen voor uitzendingen van de publieke omroep Nederland en België en dan zie je ook niet alles, maar iets is vaak beter dan niets. Het was voor ons heel fijn dat we zonder problemen het Sinterklaasjournaal konden opnemen, want BVN is ook een kanaal op onze televisie. Maar echt bewust naar BVN kijken, nee dat doen we eigenlijk niet.

VPN

De afgelopen jaren heb ik wat gerommeld met VPN. Via VPN ‘Virtual Private Network’ omzeil je regionale beperkingen en doe je net alsof je je in Nederland bevindt, zodat je wel die uitzendingen kan zien die beperkingen hebben. VPN is echter niet altijd gratis, maar als je een goede aanbieder hebt gevonden en het werkt, is het wel te doen.

beeld via Shutterstock

pinterest-nederlandse televisie in het buitenland
Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Originele kerstwensen via social media
Next Place the moment – Maak je belangrijke momenten zichtbaar

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: