Jeetje, wat is het koud buiten. Hier in Zwitserland is het dan vreselijk warm bij iedereen binnen. Laatst vroeg ik het na bij de Zwitsers op hoeveel graden de verwarming stond. Wat denk je: 24 graden. 24 graden!!! Alsof het allemaal oude dames zijn. Natuurlijk is het lekker behaaglijk, maar dan is het dus niet gek dat ik bij anderen al gauw in een t-shirtje loop.

Bij ons staat de verwarming maximaal op 21 graden, maar vaak staat hij niet eens aan. Ons huis is goed geïsoleerd en bij de eerste zonnestraal verwarmd hij het huis al. Het moet echt koud zijn of een dag zonder zon zijn, dat ik de verwarming dan ook echt aanzet. Anders doe ik ’s avonds gewoon een van mijn fleecedekens om me heen. Dan zit ik daar lekker behaaglijk op mijn stoel een blog te typen met een dekentje over me heen. Zoiets als nu eigenlijk 🙂

Het klinkt eigenlijk best armoedig he… Nou deed ik dat in Nederland eigenlijk ook al, dus ben niet anders gewend. Ik vind dat als het in huis te warm is, gewoon niet prettig wonen. Hier stoken we overigens heel ouderwets op olie, die men dan met een grote wagen thuis komt leveren. Alsof je je eigen tankstation bent en stinken dat dat doet! We hebben twee tanks van zo’n 1500 liter die dan gevuld moeten worden. Vorig jaar hebben we hem gevuld met 1500 liter, dit jaar moeten we hem helaas weer vullen. Kan je nagaan wat je zo verstookt in een jaar! Overigens nog altijd minder dan onze (oudere) buren die hun huis ook nog verwarmen met een houtkachel.

Besparen met een nieuwe CV ketel

In Nederland hadden we overigens gewoon een CV ketel. Toen we ons huis ruim 10 jaar geleden kochten (en inmiddels weer in de verkoop staat), besloten we direct om een nieuwe CV ketel te kopen. Een goede ketel zorgt ervoor dat je behaaglijk kunt wonen, zonder dat het je heel veel kost. Want wist je dat je met een nieuwe CV ketel een stuk meer bespaart op je stookkosten? Bij Holland warmte koop je bijvoorbeeld al een Remeha CV ketel voor €1190,00 en wanneer dat voor nu teveel geld is, dan kan je bij hen ook een CV-ketel huren. Vergeet je niet regelmatig je ketel te laten controleren? Ook dat bespaart je een hoop geld uiteindelijk, want daarmee worden kleine onregelmatigheden gezien en opgelost!

Vraag ik me nog even af: hoe warm is het bij jullie thuis?

Coverbeeld: Koude voeten door Shutterstock

Show Full Content
Previous Zeven cadeautjes die wij al voor je getest hebben!
Next Eindelijk een eind aan alle zorgen

6 thoughts on “Hoe warm is het bij jullie in huis?

  1. Bij ons binnen is het 20,5. En wij hebben geen olietank, maar Fernwärme. Voordeel: Geen stank, milieuvriendelijk (de warmte komt door de reststoffen van het verbranden van afval). Nadeel: De verwarming gaat automatisch aan zodra het buiten onder de x graden is (ik weet het niet precies). Uitzetten gaat altijd – maar ben je dus in de zomer eens ziek of zo, kan de verwarming niet aan.

  2. Ik dacht, dat ik hoog stookte. Het is altijd 20c, als ik het koud heb 21 c. Je moeder klaagt altijd, dat het te warm is en loopt in een topje. 24 c vreselijk en slecht voor onze planeet.

  3. Op z’n Zwitsers….23*C.
    Ben er nu aan gewend, en ja hoor, ik loopin een T-Shirt rond terwijl dochterlief
    ( CH en NL) een dikke trui aan heeft en dan nog een Jackli erover…en ze heeft het nog steeds koud!!! Grgrgrg

  4. wij hebben ca 21 graden in huis en idd ook net zoals jij, als je het koud hebt trek maar nog iets aan of de deken op de bank over je heen…. of gewoon een lekkere grote pot thee zetten.

  5. Wj houden het op 19 graden in huis. Maar meestal is het dan warmer, maar daar staat de verwarming op ingesteld. Wij houden ook meer van een dekentje, dikke trui enzo in de winter. En de zon staat in de ochtend altijd lekker in de kamer. Van teveel en te warm huis, krijg ik gewoon hoofdpijn. Alleen ‘s avonds vind ik het dan wel eens te fris, maar dan kruip ik lekker in mijn warme bed met een serie ofzo erbij

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close