Zo groot was die courgette
Zo groot was die courgette
Ik ben echt een slechte kok. Het liefste kook ik met pakjes die me de weg wijzen. Twee eetlepels hier, 400 ml water daar. Ik voeg er soms wat eigen ingrediënten aan toe en dan is ons prakje voor de avond weer klaar. 20 minuten en max 30 minuten, langer sta ik echt niet in de keuken. Vandaag maakte ik echter een uitzondering. Van de buurvrouw kreeg ik een enorme courgette en daar moest ik natuurlijk wel iets mee doen. Zie hieronder welk lekker soepje ik ervan maakte!

Als eerste hakte ik de enorme courgette in stukjes en ook een behoorlijke hoeveelheid knoflook en ui (5 tenen knoflook en 4 uitjes)
Als eerste hakte ik de enorme courgette in stukjes en ook een behoorlijke hoeveelheid knoflook en ui (5 tenen knoflook en 4 uitjes)
Daarna deed ik wat olie in de (soep)pan en fruitte ik de ui en knoflook aan. Daarna mikte ik de courgette erbij.
Daarna deed ik wat olie in de (soep)pan en fruitte ik de ui en knoflook aan. Daarna mikte ik de courgette erbij.
De pan was behoorlijk gevuld. Nadat ik het een beetje had laten bakken (minuutje), deed ik er een grote lepel mosterd in en een lepel kerriepoeder en een lepel paprikapoeder.
De pan was behoorlijk gevuld. Nadat ik het een beetje had laten bakken (minuutje), deed ik er een grote lepel mosterd in en een lepel kerriepoeder en een lepel paprikapoeder.
Daarna maakte ik een kippenbouillon. Nee hor, ik vulde de pan verder op met  (warm) water en deed er 3 bouillonblokjes in. Vergeet niet dat ik behoorlijk wat courgette had en dus ook een behoorlijke pan soep maakte.
Daarna maakte ik een kippenbouillon. Nee hor, ik vulde de pan verder op met (warm) water en deed er 3 bouillonblokjes in. Vergeet niet dat ik behoorlijk wat courgette had en dus ook een behoorlijke pan soep maakte.
Nadat dit 20 minuten doorgekookt was ging de staafmixer er doorheen. Met de tip van zus Sanne: in de soep de mixer aanzetten, anders zit je keuken onder. Thanks!
Nadat dit 20 minuten doorgekookt was ging de staafmixer er doorheen. Met de tip van zus Sanne: in de soep de mixer aanzetten, anders zit je keuken onder. Thanks!
Ik roerde er nog wat kookroom doorheen en de soep was klaar!
Ik roerde er nog wat kookroom doorheen en de soep was klaar!
We hadden nog wat eieren die bijna over de datum waren. Daarvan maakte ik gevulde eieren. De eieren kookte ik tien minuten, liet ze schrikken en pelde de schaal eraf. Ondertussen had ik nog wat augurk en paprika klein gesneden. Ik mixte het samen met mayonaise, wat kerrie, kruiden en peper door elkaar.
We hadden nog wat eieren die bijna over de datum waren. Daarvan maakte ik gevulde eieren. De eieren kookte ik tien minuten, liet ze schrikken en pelde de schaal eraf. Ondertussen had ik nog wat augurk en paprika klein gesneden. Ik mixte het samen met mayonaise, wat kerrie, kruiden en peper door elkaar.
Dat prakje deed ik weer in het ei en daarna schudde ik te hard met het potje bieslook. Oeps!
Dat prakje deed ik weer in het ei en daarna schudde ik te hard met het potje bieslook. Oeps!
Nog wat brood erbij...
Nog wat brood erbij…
En... aan tafel!! Mooie pan hè, van de Ikea en ik ben zo blij met mijn hele serie!  Eva pelt trouwens gewoon haar eigen eitje, voor haar geen gevulde eitjes!
En… aan tafel!! Mooie pan hè, van de Ikea en ik ben zo blij met mijn hele serie! Eva pelt trouwens gewoon haar eigen eitje, voor haar geen gevulde eitjes!

Het was heerlijk! Ik leer nog weleens koken :))

Show Full Content
Previous De dames krijgen een speelkamer… Ik zocht naar inspiratie!
Next Ik heb weer een leuke en verslavende app voor je gevonden!

9 thoughts on “Oeh, dit was een lekker soepje!

  1. Lekker! Ik heb ook wel eens courgettesoep gemaakt geloof ik. Maar dan voor minder personen. Broccolisoep is ook zo ontzettend lekker. Daar zit nog veel minder in (maar wel veel broccoli natuurlijk) en uitjes, knoflook, apart spekjes bakken (lekker knapperig), inderdaad beetje crème fraiche erbij. Mjam. Maar jouw variant van de courgettesoep ga ik zeker ook proberen (en dan wel met de lekkere hapjes zoals gevulde eieren erbij…)

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close