Een paar weken geleden hadden we ouderavond bij Eva op school. Ook het onderwerp traktaties kwam aan bod. Eva’s juf; “Laten we eerlijk zijn. De kinderen vinden een cupcake toch het lekkerste.”

Dus daar sta je dan met je goede gedrag. Gezonde snacks zijn belangrijk voor de Zwitsers. Maar zoetigheid is net zo goed een onderdeel van de Zwitserse cultuur. Maandelijks is er een dag waarbij de kinderen via school een ‘gsunda znuni’ (gezonde pauzesnack) krijgen. Er wordt dan ook heel gezond een muffin met een aardbei uitgedeeld. Er wordt soms zo heerlijk gemeten met twee maten. Want een stuk ontbijtkoek tijdens de pauze is not done (logisch, hier heet het ook Frühstück kuchen – ontbijttaart). Meer weten over de pauzesnacks, lees dan mijn blog van vorig jaar.

10 x Ongezonde traktaties

Ik zocht inspiratie voor ongezonde traktaties. Want Eva’s verjaardag komt er weer aan! Een versierde stroopwafel hadden we vorig jaar al, dit jaar moet het dus iets anders worden. Ik zocht op Pinterest en deze tien vind ik wel tof! Wat lijkt jou leuk??

Overigens is een ongezonde traktatie ook helemaal niet erg. Eva zit in een klas met maar 15 kindjes, dus zo vaak komt het helemaal niet voor dat er iemand jarig is. Daarbij is een veraardag ook een feestje toch?

Show Full Content
Previous Twee jaar avontuur in Zwitserland
Next Op de planning staat vandaag: niets!

1 thought on “Ongezonde traktaties zijn hier van harte welkom!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close