Ik weet nog bij de zwangerschap van Eva dat we echt niet uit het geboortekaartje kwamen. Waarom moet je ook zo nodig een kaartje sturen, terwijl iedereen al weet dat je kleintje is geboren? Die gedachte hebben we uiteindelijk naast ons neergelegd en we ontwierpen online een kaartje dat vooral qua tekst en verbeelding goed bij ons past. Leuk? Ja. Trots? Nee, niet echt.

Met Liza wilde ik het anders doen. Liza’s kaartje heb ik dan ook zelf ontworpen en past redelijk bij het kaartje van Eva. Het is in ieder geval even groot en in plaats van visjes, zijn het musjes. Ik ben vooral fan van de kleuren, het lettertype en het feit dat dit kaartje ons toch wel weerspiegelt. Zie je dat kleine vlindertje? Dat is een verwijzing naar hoe Eva de zwangerschap beleefde, met haar eigen baby ‘vlinder’ in haar buik.

geboortekaartje
Omdat iedere ontwerper een kaartje ontwerpt met een andere gedachte, vond ik het leuk om de ontwerpers zelf te laten vertellen welk kaartje hun favoriet is en waarom.

Ineke van Dijk | Brengover

voorkantjuliusMeestal begin ik met het schetsen van onderwerpen uit mijn omgeving, maar ik houd er ook van om dingen te tekenen die in de werkelijkheid niet helemaal kloppen, om een dromerig sfeertje te creëren. Een zeppelin spreekt tot de verbeelding. Je ziet tegenwoordig niet snel meer een zeppelin in de lucht hangen. Dus het heeft iets onwerkelijks als deze in de lucht hangt, boven de huizen. Dream big little one! Het geboortekaartje heeft ook iets in zich van alles is mogelijk! Dat je mag dromen over grote avonturen!


Lindsey Knoop | Loveletterpress

felizAls ontwerper is het heerlijk om met geboortekaartjes bezig te zijn, wat is er niet mooier dan een prachtige aankondiging voor een nieuwe wereldbewoner! Dit is meestal de een van de eerste ‘kennismakingen’. Een letterpress kaart maakt meteen een indruk en voel je ook ;-). Als je zelf zwanger bent, ja dan gaat het kriebelen. Wat gaan we nu doen? Als ontwerper wil je weer iets nieuws wat ik zelf nog niet heb gedaan. Dat het een letterpress kaart zou worden is duidelijk. Foliedruk stond al heel lang op mijn lijstje en nu met een klein mensje in mijn buik een goed excuus. Kraft papier had ik eindelijk gevonden die je goed kan gebruiken met letterpress. Dat word een mooie combi, spannend! Door het papier, de techniek letterpress en typografie voel je de magie! Ik hou van typografie en blijf graag bij de basis van ontwerpen. Grote zus Elsa was de eerste kennismaking met letterpress en in dat ontwerp is ook alleen maar typografie gebruikt. In het ontwerp zit een heel klein vlinder, dat maakte het net wat speelser en het letteryp is gekocht font wat ik een tijdloze uitstraling vind hebben. Feliz betekend ‘Geluk(kig), blij(dschap). Als knipoog in de zin erboven. Een kraft envelop met daarop de geboorte stempel, feestelijker kan de post niet zijn. Voor mezelf natuurlijk weer het mooiste kaartje van dit jaar.

Leukste reacties blijven dat mensen het kaartje willen ‘openen’, omdat het zo dik aanvoelt.


Karin van der Vegt | Revista

Tess-kaartjeDit geboortekaartje is bijzonder voor mij, omdat het kaartje voor mijn nichtje Tess is. Inmiddels is ze alweer bijna een jaar oud. Mijn zus en haar man wonen buiten een dorp, daarom heb ik gekozen voor een natuurlijke en landelijke uitstraling. Leuk detail is het boerderijtje op de achterkant van het kaartje. Dit is hun huis, en de trekker is natuurlijk van hét goede merk, wat mijn zwager erg belangrijk vond. Bij een ontwerp op maat vind ik het leuk om zoiets persoonlijks in het geboortekaartje te verwerken. Dit hoeft niet iedereen direct op te vallen, maar voor de ouders wordt het zo extra bijzonder. Dit was een van mijn eerste geboortekaartjes met jonge dieren, en heeft aan de basis gestaan voor de ontwikkeling van een hele serie dierenkaarten. Naast Hollandse boerderijdieren is er ook een serie met bosdieren en meer exotische, wilde dieren. Al met al een dolle beestenboel!


Linda Stammes | Studio LND

GK BenteAlle kaartjes vind ik bijzonder, de 1 natuurlijk meer dan de ander. Helemaal omdat ik ze van scratch op maat en helemaal persoonlijk voor mijn klanten ontwerp. Overal zit een verhaal of bijzonderheid achter, zoals dit verhaal: Mijn oude buurmeisje maakte samen met haar vriend een mooie vakantiereis door Canada. Nog mooier was de verassing dat zij daar in verwachting raakte van hun eerste dochtertje. Het eerste wat zij mij vertelden toen ik bij hen op visite kwam om een kaartje voor hun te maken was dat zij heel graag Canada in het kaartje verwerkt wilden hebben. Het allermooiste vond ik nog, en ook wel bijzonderst, was dat de vader in spe het hele kaartjes eigenlijk al uitgewerkt had. Ik hoefde het alleen nog maar de juiste kleuren geven en de tekeningen uit te werken en er kwam ontstond een stoer spontaan origineel geboortekaartje. Een kaartje waar de kleine meid, maar ik denk voornamelijk haar ouders, een mooi aandenken aan hebben 🙂


Lotte Knieper | Popsjes & co

Voorzijdedefinitief
Dit kaartje werd aangevraagd door mensen uit Amerika, m’n allereerste bestelling van over de grens, super gaaf dus! Het was ook nog eens het allereerste kaartje waarbij ik echt buiten m’n gebaande paden moest gaan! Een illustratie van een baby op een cartoon-achtige manier, that was the first! Gelukkig waren de toekomstige ouders er heel erg blij mee! Ze wilden echt een kaartje wat verwees naar Nederland (waar daar zou de bevalling plaatsvinden) en naar Amerika. Volgens hen is de kaart perfect gelukt! En dan ben ik uiteraard ook tevreden!


Janita Dijkstra | Boefjespost

boefjesDit is het geboortekaartje Loek. Dit kaartje is nog niet zo heel oud. De achtergrond van karton vind ik zelf erg mooi. Het stempeleffect van de letters en de kinderwagen staat er erg mooi bij. De kinderwagen heb ik toen ik net begon met mijn webwinkel zelf gefotografeerd bij mensen thuis. Daar heb ik leuke herinneringen aan! Ik heb eerst de foto v.d. kinderwagen gebruikt in een ander geboortekaartje en later dezelfde combinatie van kinderwagen en vogeltje gebruikt in dit geboortekaartje. Het vogeltje, een roodborstje is ook door mijzelf gefotografeerd.


Heb jij nou ook een speciaal geboortekaartje en wil je die graag delen? Dat kan! Mail je kaartje en jouw verhaal naar info@lovethat.nl

Show Full Content
Previous Speuren op Het Muizenpad
Next Je hond verkleden voor gevorderden

1 thought on “Ontwerpers aan het woord: geboortekaartjes!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close