Ben je op zoek naar een vertaalbureau dat teksten voor jou kan vertalen, bijvoorbeeld voor jouw website of webshop of voor een boek? Er bestaan enorm veel verschillende vertaalbureaus, alleen in Nederland al. Dat maakt het niet per se makkelijk om het meest geschikte bureau te vinden. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je op zoek bent naar een vertaalbureau voor jouw bedrijf!

Wat voor teksten wil je laten vertalen? 

Ten eerste is het belangrijk wat voor soort teksten je wil laten vertalen en welke talen je nodig hebt. Website teksten zijn natuurlijk niet te vergelijken met teksten voor een boek of een juridisch document. Zorg dus dat je een vertaalbureau kiest dat gespecialiseerd is in de soort teksten die jij wil laten vertalen. Wil jij juridische teksten laten vertalen? Dan is er een kans dat je beëdigde vertalingen nodig hebt. Dit zijn vertalingen die gemaakt zijn door een vertaler die is beëdigd door de rechtbank, zodat ze hun rechtsgeldigheid niet kwijtraken. Als je een officieel document laat vertalen, wil je uiteraard wel dat deze rechtsgeldig blijft. Twijfel je of je een beëdigde vertaling nodig hebt? Vraag het even na bij de instantie waar het document naartoe moet. Voorbeelden van beëdigde vertalingen zijn:

  • Diploma’s
  • Juridische documenten voor een rechtszaak 
  • Testamenten
  • Geboorteaktes
  • Trouwaktes 
  • Migratie Documenten
  • Rijbewijzen  

Maak een shortlist en kijk naar de beoordelingen

Maak een lijst van alle vertaalbureaus die de juiste kennis en talen in huis hebben om jouw opdracht uit te voeren. Wil je bijvoorbeeld jouw website in het Duits laten vertalen? Dan maak je een lijst van alle bureaus die ervaring hebben met het vertalen van websites en webshops en die ervaren Duitse vertalers aan boord hebben. Vervolgens ga je van de vertaalbureaus op je lijst de klanten beoordelingen lezen. Niet alleen op hun eigen website, maar ook op Google en bijvoorbeeld op Trustpilot. Op deze websites kunnen bedrijven negatieve reviews namelijk niet verwijderen, dit kan alleen worden gedaan door degene die de review plaatst. De beoordelingen van klanten zeggen veel over de kwaliteit van het werk van een bureau, maar ook over de service die ze leveren. Het is immers ook belangrijk dat je er op kunt rekenen dat het bureau goed bereikbaar is als je vragen of opmerkingen hebt!

Vergelijk de prijzen en mogelijkheden

Heb je uiteindelijk nog een paar opties over waar je uit kunt kiezen, dan kun je de prijzen en de mogelijkheden die zij bieden met elkaar gaan vergelijken. Dit betekent natuurlijk niet dat je meteen voor de meest goedkope mogelijkheid gaat, maar juist dat je de prijs-kwaliteitverhouding van ieder bureau gaat bekijken. Het is met name belangrijk dat het bureau perfect aansluit op jouw wensen. 

Show Full Content
Previous Verrijdbare haard: de ideale toevoeging aan jouw interieur
Next Wat kan je allemaal met een waterontharder?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: