Je woont midden in de stad, hebt een tuin of balkon, maar hebt geen idee waar je alle tuinartikelen moet laten zonder het nemen van een kleinere bank of tuintafel. Hulp nodig? Met deze tips lukt het gegarandeerd.

Tip 1: Kast i.p.v. schuur

Je hebt een kleine tuin of zelfs een balkon. Daar past een schuur uiteraard niet in. Koop een kant-en-klare kast die je tegen een muur kan plaatsen of bouw zelf een kast. Door zelf een kast te bouwen, maak je optimaal gebruik van de ruimte omdat het om maatwerk gaat en maak je gebruik van materialen die jij mooi vindt. Plaats wel deuren voor de kast zodat je de inhoud niet ziet. De kast oogt zo minder rommelig. Als extra tip wil ik meegegeven dat een spiegel heel veel met de ruimte op je balkon of in je tuin doet. Plaats bijvoorbeeld twee grote spiegels op de deuren van de kast en je balkon of tuin lijkt optisch een stuk ruimer.

opbergruimte tuin creëeren
opbergruimte tuin creëeren

Tip 2: Lounge bank

Wie denkt dat er geen plek is voor een loungeset, heeft het goed mis. Door een loungeset te plaatsen, maak je optimaal gebruik van je ruimte en heb je een heleboel opbergruimte. Er bestaan veel verschillende loungesets die je bij tuincentra’s kunt kopen. Meestal wordt hierbij een tafel geleverd waarvan de bovenkant eraf kan, zodat de kussens hierin opgeborgen kunnen worden. Wil je meer ruimte? Laat dan een loungeset door een specialist maken, of steek zelf je handen uit de mouwen. Een loungeset is meestal groot, wat betekent dat het veel ruimte inneemt. Maak van de bank een bank met opbergruimte. Door een bak onder het zitvlak te maken, maak je optimaal gebruik van de ruimte.

opbergruimte tuin creëren

 

opbergruimte tuin creëren

Tip 3: Grote plantenbakken

In elke tuin willen we wel iets van groen terugvinden. Zet niet vier losse plantenbakken met planten neer, maar ga voor één hele grote. De rand van de bak kan je hierdoor breder maken en weer gebruiken om spullen in op te bergen. De bakken kan je maken van kunststof, maar ook van hardhout. Door een scharnier te plaatsen aan één van de kanten, kan je de bovenste plank vervolgens opentrekken.

opbergruimte tuin creëren

Kan je wel een handje gebruiken bij je nieuwe balkon of tuin met meer opbergruimte? Een hovenier helpt je graag bij de tuinaanleg. Weet je nog niet hoe je jou tuin het beste kan inrichten om zo veel mogelijk opbergruimte te creëren? Laat dan een tuinontwerp maken door een tuinarchitect. Een tuinontwerp kost gemiddeld € 200.

Show Full Content
Previous Schijnt de zon, dan ga je met de scooter op pad!
Next Ons Zwitserleven; rustig en kalm naar de paasdagen

1 thought on “Opbergruimte in je tuin creëren, dat doe je zo

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close