Afgelopen maandag mocht ik 39 kaarsjes uitblazen. Nog 1 jaartje voordat ik veertig word en dat is best wel een dingetje. Want ik had 9 jaar geleden niet kunnen bedenken hoe mijn leven er uit zou zien vandaag de dag. En eerlijk is eerlijk, ik had een zwangerschap op mijn 39e ook absoluut niet in de planning staan.

Veertig is natuurlijk niet oud

Natuurlijk is vandaag de dag 40 absoluut niet oud. Natuurlijk ben je met 40 echt niet oud voor kinderen. Natuurlijk ben je zo jong als je je zelf voelt. Natuurlijk voel je van de 4 echt helemaal niks. Ik snap jullie goede bedoelingen en opmerkingen echt. Het neemt alleen niet weg dat ik 9 jaar geleden mijn leven met 40 heel anders had voorgesteld.

Is het erg dat het leven anders loopt? Absoluut niet! Ik had 9 jaar geleden ook niet bedacht dat ik nu ergens in een dorpje in Zwitserland zou wonen. Ik was tenslotte nog nooit in Zwitserland geweest en wist bij wijze van spreken niet eens welke taal ze daar spraken.

Negen jaar vol nieuwe ervaringen

Je kunt wel zeggen dat deze afgelopen 9 jaar vol stond van nieuwe ervaringen. Zo werd ik moeder, we werden een gezin en we kregen zelfs een tweede dochter. Ik ontdekte nieuwe talenten. Zo leerde ik fotograferen en ontwerpen en verdien daar nu zelfs mijn brood mee. Ik verhuisde naar een Duitstalig land, een taal waar ik op de middelbare school van gruwelde. Ik bouwde mijn leven opnieuw in dit nieuwe land op en dat lukte heel snel. En toen Liza eindelijk dan naar school ging vorig jaar, ging ik van start met mijn eigen bedrijf. Fotografie en design werd mijn ochtendroutine en de middagen waren voor de kinderen. Mijn routine was heerlijk, mijn vrije tijd was super. Floris en ik genoten het afgelopen jaar van onze vrijheid. Weekendjes weg met vrienden, minivakanties met elkaar. Het was fijn! En nu is het weer tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Een nieuwe baby, het geeft weer een nieuwe dynamiek in ons gezin en ons leven. En hoewel we echt beseffen dat we weer veel moeten opgeven of – om het liever te zeggen-, uit te stellen, hebben we er allebei ook echt heel veel zin in. Het leven zit vol verrassingen en ik denk maar zo dat deze kleine de komende jaren voor nog voor meer verrassingen gaat zorgen!

9 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken hoe mijn leven er met bijna 40 uit zou zien, maar ik ben er trots op! Kom maar op met dat veertigste levensjaar en kom maar op met die 40!

Show Full Content
Previous Meten is weten | Zwangerschapsdiabetes
Next Ons Zwitserleven | Deze week was zo bijzonder

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: