Eva’s lievelingskostje is echt boerenkool met worst. Maar wat als er geen boerenkool voor handen is? We hebben weleens Grunkohl in Duitsland gekocht, maar om nou alleen voor de boerenkool naar Duitsland te rijden. Dat gaat ons te ver. We hebben het hier (en in Oostenrijk) nog niet gevonden, niet vers en niet in de vriezer. Misschien komt het nog, maar ik ben bang dat ze hier gewoon geen boerenkool eten. De buren kennen het ook niet, dus ik denk dat we pech hebben!

Op zoek naar een alternatief dus. Andijvie heb ik ook nog niet gezien, zuurkool lust ik echt niet en Peen en Uien ook niet! Aangezien we nogal veel prei in huis hadden, goochelde ik op Preistamppot. Dat blijkt dus gewoon een normaal gerecht te zijn. En zo maakte ik vorige week een heerlijke preistamppot:

 • Ik schilde een kilo aardappelen (had ik al gezegd dat ik die geschilde aardappelen uit Nederland mis!)
 • Hakte 3 preien in kleine ringetjes (700 gram ongeveer)
 • Ook een ui werd in een kleine stukjes gehakt
 • De aardappels kookte ik gaar (20 minuten)
 • Ik bakte een bakje spekjes uit
 • Bakte de uitjes glazig en deed daarna de prei er bij en liet die ook nog een minuut of vijf bakken
 • Toen het mengsel van spekjes, ui en prei klaar was deed ik er nog wat kerriepoeder overheen
 • De aardappelen stampte ik tot moes met melk en boter
 • Daarna het mengsel van spekjes, ui en prei erbij en klaar!

Wij aten er een worst bij en dat smaakte echt heerlijk!

Eva vond het niet lekker overigens, maar als we de volgende keer de prei echt heel klein snijden dan zal ze het denk ik wel eten!

 

prei

Show Full Content
Previous Hoera! We hebben nieuwe meubels nodig
Next Het nieuwe weekoverzicht!

13 thoughts on “Preistamp, een goed alternatief als er geen boerenkool voor handen is!

 1. Wij eten hier ook regelmatig preistamppot, zo lekker! Het is ook lekker met een brie in blokjes en gehalveerde cherrytomaatjes er doorheen. En dan wat mosterd er nog door, dat is echt m’n favoriete stamppotrecept!

 2. Hallo, ik zocht naar preistamp… Kom ik op jouw site… Leuk in de vlugigheid zie ik lijnzaad enzo… Heb me maar lid gemaakt. Gezellig love Zwitserland . Tot snel ga de preistamp ff afmaken. ???

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close