Op zaterdag om kwart voor negen reed ik samen met Juul (6) en Sil (11) richting Amsterdam, naar museum NEMO voor een exclusieve voorvertoning van de animatie-avonturenfilm ‘Race naar de maan’. De verwachtingen waren, na het zien van ‘Ted en de schat van de mummie’, hooggespannen. Maar of tiener Sil het ook een leuke film zou vinden was nog maar de vraag.

image3

Race naar de Maan

Het verhaal:
De jonge surfer Mike Goldwing gaat samen met zijn opa, zijn beste vriendin en een grappige hagedis op een spannend avontuur naar de maan. Een miljonair die beweert dat er nog nooit een mens op de maan is geweest, gaat op ruimtereis om een duivels plan uit te voeren. Hij wil een zeer krachtige en gevaarlijke nieuwe vorm van energie (Helium 3) bemachtigen waarmee hij de machtigste man van de wereld zal worden. Wat hij niet weet is dat Mike, zijn opa en vrienden in een ander ruimteschip op weg zijn naar de maan om hem tegen te houden.
image2

Leuk en zelfs leerzaam voor kleine ruimtevaarders
Bijna een uur en drie kwartier zaten mijn jongens op het puntje van hun stoel. Het verhaal is snel, spannend en vol humor. Ook ik heb met veel plezier gekeken. De film is geïnspireerd op de ruimtewedloop van de jaren zestig en bevat tal van historische elementen. Dat bleek wel ná de film, tijdens de ongelooflijk leuke lezing ‘Voetstappen in het grijze maanstof’ van Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet. Met foto’s op groot scherm, voorbeelden, interactie met de kids en boeiende proefjes wist hij ieders aandacht vast te houden.

image4-1

Mijn jongens heeft hij in ieder geval geïnspireerd want niet alleen raakten ze ‘s avonds niet uitgepraat over de film, raketten, maankraters- en landingen, ook trok Juul rond 20.00 uur ineens zijn jas weer aan en ging met zijn verrekijker naar buiten om naar de maan te kijken ?

‘Race naar de maan’ draait vanaf 13 januari in de Nederlandse bioscopen in 2D en 3D. Kijk voor meer informatie op www.racenaardemaan.nl.

 

Wist je dat…

Dat de makers van ‘Race naar de Maan’ ook de film ‘Ted en de schat van de Mummie’ hebben gemaakt? Deze is nu te zien op Netflix!

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Geeft dit slaapschaap onze nachtrust terug?
Next Eva rockt deze muts nog steeds!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close