Vanaf 15 februari is hij te zien: Spokenjagers! Deze film, met de stem van Tygo Gernandt als Hugo het Alledaags Spook Gedaante (ASG), mochten wij voor jullie alvast een keertje bekijken. Wij hebben deze film twee keer goed bekeken en ik heb de reacties van Eva goed in me opgenomen. Is dit een film voor een zesjarige? Ik vind van wel en ik vind nog wel meer van deze film.
spokenjagers

Spokenjagers

Wat als er gewoon spoken in de wereld bestaan? Nou ja, misschien bestaan ze nu ook wel, maar weten we het niet omdat er spokenjagers bestaan die ze van ons vandaan houden. De spokenjagers zorgen er namelijk voor dat de wereld geen last heeft van gevaarlijke spoken.

Tom is elf jaar en nogal bang aangelegd. Dat verandert compleet wanneer hij in de kelder van zijn huis een spook ontdekt. Hugo! Hugo pakt niet alleen Tom in, maar ook ons als kijker worden we helemaal fan van Hugo. Hugo blijkt een Alledaags Spook Gedaante, een ASG, die niet gevaarlijk zijn. Normaal woont Hugo in een – hoe kan het ook anders – spookhuis. Dat spookhuis is echter overgenomen door een gevaarlijke oude ijsgeest. Maar dan ook echt gevaarlijk! Tom en Hugo gaan samen met spokenjager en de net ontslagen, norse en absoluut geen kindervriend Hetty op jacht naar deze vreselijk gevaarlijke ijsgeest die in de zomer de hele stad bevriest.
spokenjagers

Hoe vonden wij de film?

Spoken? Dat moet wel een spannende film zijn. Dat was hij ook wel op zijn tijd voor Eva (6), maar gelukkig werden de spannende momenten snel afgewisseld met luchtige en hele grappige scènes. Een film die daarom prima is voor kinderen van een jaar of zes. Al is deze film net zo leuk en qua gevoelens ook deels herkenbaar voor oudere kinderen en hun ouders! Je moet er wel eventjes inkomen, want spoken zijn natuurlijk een ver-van-ons-bed-show. Al had ik niet het idee dat Eva er veel moeite mee had. Ze wilde het liefste de film gelijk nog een keer kijken. Dat is een goed teken!

Spokenjagers is vanaf 15 februari in de bioscoop bij jou in de buurt te bekijken!

Enne…. ik vind het wel tijd voor een lief groen spookknuffeltje voor Eva. Want Hugo hebben we wel in ons hart gesloten. <3

Mocht je nou denken, het verhaal komt me bekend voor. Dat klopt! De film is gebaseerd op het boek van Cornelia Funke.

Show Full Content
Previous Help, ik heb een bloggersdip!
Next De eerste optocht is een feit! Foto’s van de umzug in Gams

1 thought on “Binnenkort in de bioscoop: Spokenjagers met de stem van Tygo Gernandt |

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close